Singöspionen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Singöserien (del 1)
Antal sidor
467
Utgivningsdatum
2016-03-15
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Sjöblom, Lisa (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
250 g
SAB
Hc
ISBN
9789176290200

Singöspionen

(49 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-03-15
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den 62-åriga kriminalinspektören Solbritt Andersson och hennes man Rune har förverkligat sin dröm och köpt en sommarstuga på Singö i Roslagen. Av en granne får de höra talas om Singömordet, som skett på den närbelägna marinbasen 1986, strax efter att Olof Palme mördades. Trots att anläggningen var välbevakad lyckades gärningsmannen försvinna utan ett spår, och mordet är ännu ouppklarat.

Under sin semester kan Solbritt inte låta bli att göra egna efterforskningar. Hon inser dock snabbt att hennes frågor har satt hänsynslösa krafter i rörelse. Men då är det för sent att dra sig ur.e.

Singöspionen är en trovärdig kriminalroman som är mycket svår att lägga ifrån sig. En modern svensk deckare utan klichéartat övervåld och med en ovanlig hjälte i huvudrollen: en kvinnlig polis i övre medelåldern.

ANDERS GUSTAFSON jobbar till vardags som bokförläggare i Stockholm och JOHAN KANT arbetar som rektor i Haninge. Författarduon gjorde sin skönlitterära debut 2015 med kriminalromanen Singöspionen, som följdes av Mordbrännaren (2016), Sändebudet (2017) och Änglabarnet (2018). I böckerna, som är befriade från klichéartat övervåld, spelar en ovanlig hjälte huvudrollen: Solbritt Andersson. Hon är en sympatisk karaktär som många läsare tagit till sitt hjärta. Titlarna finns också som ljudböcker, uppläst av Katarina Ewerlöf.

"Boken försöker att inte ta fram ett klichéartat våld eller sexistiskt våld mot kvinnor det har de lyckats jättebra med. Det är en snäll, väldigt trygg historia. Med ganska vanliga människor och jag tycker de lyckats bra med det." Magnus Utvik, Gomorron Sverige

"... språket är lättsamt, utan påhängda metaforer och handlingen tar sig fram kantad av igenkännbara vardagssituationer, vilket gör att läsningen blir behaglig och avkopplande. [...] Solbritt Andersson är en uppfriskande bekantskap som det skulle vara roligt att fortsätta att umgås med." Per Ahlander, VLT
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Singöspionen
 2. +
 3. Änglabarnet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Änglabarnet av Anders Gustafson, Johan Kant, Gustafson & Kant (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Singöspionen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. nja
  Malin (Åre), 8 augusti 2019

  Kul med äldre polis men förutsägbar och inte särskilt spännande. Slutet lämnade för många lösa trådar men inget intresse att köpa nästa bok i serie för att få veta.

 2. Superbra
  Marie Lundqvist, 13 juni 2018

  Älskar den.
  Författarna skriver med ett bra bildspråk och ger mycket bra beskrivning av omgivningar och människor i kring huvudpersonen. Boken är spännande och jag avslutade boken på mindre än ett dygn. Den var svår att lägga ifrån sig. Jag har hittat nya favoritförfattare efter att ha börjat min bokkarriär med Sjöwall/Wahlöö för ett gäng år sedan.

 3. Singö
  Strulputte, 21 juli 2017

  Ingen bra deckare - ett mord sker direkt i början på boken, läsaren vet då vem det är, dels börjar efterforskningarna efter mördaren först efter halva boken, innan dess berättas i stort sett bara om familjens semester, grillningar och dotterdotterns utsvävningar. Trots efterforskningar kan polisen inte gripa mördaren. Boken avslutas med en stor familjemiddag utan något gripande.
  Grips gärningsmannen i del 2, månntro?
  Definitivt inga 3 stjärnor, som bokens kundbetyg visar, enligt mig.

 4. Roslagsdeckare
  Berit Andersson, 10 oktober 2016

  Eftersom jag själv har stuga i Roslagen. Var det intressant att läsa om olika ställen som man varit på
  och nu kanske kommer att besöka. Sen är det en äldre dam som löser denna gåta. Vilket också
  är lite ovanligt.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna