Kastanjeträdets makt (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Blodbokens tid (del 2)
Antal sidor
418
Utgivningsdatum
2016-08-09
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Hammarström, Helena (form) / Sjöblom, Lisa (form)
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
235 g
SAB
Hc
ISBN
9789176291306

Kastanjeträdets makt

(16 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2016-08-09
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Andra delen i medeltidstrilogin som inleddes med Blodbokens tid: Kastanjeträdets makt

Jul 1355. Den hårdhänte hertigen Bengt Algotsson vandrar genom ett snöklätt Lundagård på väg mot ett ödesdigert möte i Lunds domkyrka. Algotsson är kung Magnus Erikssons högra hand och hans uppdrag är lika enkelt som det är hatat: kyrkan och adeln måste nu belastas med tunga skatter för att Sverige ska kunna betala för Skånes befrielse. Mötet får ett blodigt avslut och klyftan mellan kungen och adeln blir allt större.

Drottning Blanche och kung Magnus firar julen på Kalmar slott. Men oron breder ut sig när Blanche inser att deras uppstudsige son prins Erik har råkat i klorna på rådsadelns främste upprorsmakare, herr Karl Ulfsson av Tofta. Det är uppenbart att kungafientliga planer återigen smids på Stockholms slott, och det enda vittnet sömmerskan Elin får betala med livet för sin kunskap.

Det har varit tio års lugn i riket, men nu hopas orosmolnen vid horisonten. Ska rådsadeln lyckas att störta kung Magnus från tronen med hjälp av hans egen son?

BODIL MÅRTENSSON föddes 1952 i Karlskrona men bor idag i Helsingborg. Efter elva böcker om kriminalkommissarie Joakim Hill växlade Mårtensson fokus och började skriva historiska spänningsromaner. Trilogin om Frans Barkhe blev väl mottagen och sporrade henne att fortsätta skriva i samma genre. Hos Bokfabriken har hon kommit ut med medeltidstrilogin Blodbokens tid (2014), Kastanjträdets makt (2015) och I ekens tecken (2016).Sagt om Blodbokens tid:

"En av de bästa historiska romaner jag har läst på länge."
- Kim M. Kimselius

"Bodil Mårtensson lyckas med konststycket att i Blodbokens tid förena ett gediget historiskt kunnande med en mycket spännande och fängslande historia. Jag kan varmt rekommendera den."
- Elisabet Nemert
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kastanjeträdets makt
  2. +
  3. I ekens tecken

De som köpt den här boken har ofta också köpt I ekens tecken av Bodil Mårtensson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kastanjeträdets makt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Nio år senare
    Ewa Sundbäck, 10 december 2016

    Det har alltså gått 9 år sedan den misslyckade kuppen mot kung Magnus och missnöjet pyr nere i Skåne. Det kostade en hel del penningar att köpa loss Skåne från Danmark och det lånet måste betalas tillbaka. Hertig Bengt Algotsson är kungens sändebud i detta ärende och han samlar kyrkan och adeln i Lunds domkyrka. Mötet slutar inte i god stämning, men hertigen är inte rädd för att skaffa sig fiender. Han går direkt från det mötet till ett annat möte som han har med sin käresta Anna Maria sömmer... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bodil Mårtensson