Innan snön faller (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Anna Varga (del 1)
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2018-01-10
Förlag
Bokfabriken
ISBN
9789176298107
Innan snön faller (e-bok)

Innan snön faller E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2018-01-10

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Innan snön faller är en spänningsroman som utforskar gränsen mellan det normala och vansinnet. Det är Helena Kubicek Boyes skönlitterära debut.

Höstens mörker sänker sig över den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Säter. Bakom byggnadernas vackra fasader sitter de brottslingar som bedöms vara för sjuka för att kunna avtjäna sitt straff i vanligt fängelse. Den nyutexaminerade psykologen Anna Varga har fått en tjänst vid kliniken i Säter, och lämnar med glädje Stockholmslivet bakom sig.

Annas glädje försvinner snabbt då hon nås av hotfulla meddelanden. Kort därefter hittas en patient död, och driven av sin nyfikenhet ger sig Anna ut på en jakt som leder henne bakåt i tiden, då gränsen för sjukt och friskt styrdes av kön och social tillhörighet. Hoten mot Anna blir allt allvarligare och det är tydligt att någon inte vill att hon ska gräva djupare. Vem kan Anna egentligen lita på? Och kommer hon någonsin att få reda på sanningen om vad som försiggår på Säter?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Innan snön faller. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Utmärkt kvällslektyr i favoritfåtöljen.
    Tony Ryfalk, 8 april 2018

    Det här är en bok jag vill rekommendera alla att läsa! Den är spännande, välskriven och dessutom i mina ögon en utomordentlig trovärdig beskrivning av förhållandena på Säters Rättspsykiatriska klinik. Jag har själv som underläkare arbetat på den gamla fasta paviljongen på 1970-talet och jag känner igen den förtätade psykosociala miljön som gör en illamående. Jag måste säga att jag beundrar Anna Vargas mod att frivilligt utsätta sig för detta. Och jag beundrar författarens mod att ge ut en så ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Helena Kubicek Boye