Vajlett och Rut (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Vajlett och Rut (del 1)
Inläsare
Maria Lyckow
Utgivningsdatum
2018-09-21
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
135 x 135 x 15 mm
Vikt
147 g
SAB
Hc
ISBN
9789176299098

Vajlett och Rut

CD-bok,  Svenska, 2018-09-21

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vi har försökt med fri uppfostran. Försökt med sådant som jag har hört att fröken tror på.

Det är sant. Vajlett tror inte på aga. Hon tror inte heller på att följa bibelorden lika slaviskt som barnen i Granträskåsen är vana vid. Hon vet att det finns föräldrar som tycker att ungarnas nya skolfröken är alltför slapphänt och inte gudfruktig nog. Men hon står på sig, vänjer sig nog vid hur sladdret går. Hon är inte den enda det pratas om.

Nej, bytelegrafen går även om andra. Till exempel om den nya postfröken och hennes hår. Rut är den enda kvinnan i byn som är kortklippt, kanske för att hon inte är rädd för Guds straff. När Vajlett hör vad barnens mödrar sagt om postfröken är hon tacksam att hon stått emot frestelsen att själv ta fram saxen.

Ändå har de inte hört allt. Ingen mer än Vajlett och Rut har en aning om känslorna som växer så starkt mellan dem, Gud förbjude ...

KARIN ALFREDSSON har varit verksam som journalist i drygt 40 år och är författare till femton böcker. Hennes 80 grader från Varmvattnet (2006) belönades med Svenska Deckarakademins debutantpris. Karin Alfredsson arbetar för att belysa och förändra flickors och kvinnors villkor världen över.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karin Alfredsson