Akutbjällran (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2019-11-07
Upplaga
2
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Blackwell, Tintin (form)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
130 g
SAB
Hc
ISBN
9789176299647
Akutbjällran (pocket)

Akutbjällran

(12 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2019-11-07
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Att ha tillräckligt är lycka, att ha mer än tillräckligt är olyckligt det är ett ordspråk systrarna Elsa och Julia Nilsson gärna skriver under på. När advokat Jörgensson läser upp kusin Ullas testamente tror de inte sina öron, och de blir inte lugnare när Ullas före detta särbo dyker upp och vill ha äggkopparna han blivit lovad. Rykten börjar surra när Julia av misstag stoppar en femhundring i insamlingsbössan hos Leif Handlare och syskonkärleken sätts på prov när Elsa visar sig vara alltför lättcharmad.

Tack och lov har de akutbjällran hängande utanför ytterdörren. När de ringer i den kommer grannen Ragnar till undsättning som ett skott. Och det kommer behövas!

Akutbjällran är en varm och humoristisk skildring av vad som händer när frågor om pengar, kärlek och klass ställs på sin spets i en liten, svensk landsortsby.

KARIN BRUNK KARLSSON, född 1944 i Simrishamn, har sedan den skönlitterära debuten med Potensgivarna 1997 skrivit nitton böcker. Hon är 2021 års vinnaren av Piratenpriset. Hennes humoristiska och hoppingivande historier har sålt i över två miljoner exemplar och hör till de mest utlånade på biblioteken i Sverige. Förutom författar har Brunk Holmqvist även varit verksam som socionom, trollkarl, mannekäng, politiker och revyprimadonna.

"Humor, värme, charm serveras läsaren som alltid i Karin Brunk Holmqvists böcker." Allas

"Karin Brunk Holmqvist omfamnar landsbygdens glömda människor med värme. Hon är som en snäll och vänlig Fritiof Nilsson Piraten eller en ännu vanligare Stig Claesson." Bengt Eriksson, Kristianstadsbladet

"Jag har alltid hållit Potensgivarna högst. Men frågan är om den inte nu fått konkurrens av Akutbjällran." Jea Jonsson, Lokaltidningen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Akutbjällran
 2. +
 3. Kyss Karlsson i nacken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kyss Karlsson i nacken av Karin Brunk Holmqvist (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Akutbjällran. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. underhållande lättläst
  marianne andersson, 27 januari 2020

  Akutbjällran är en underhållande lättläst bok.
  Karin Brunk Holmqvist kan konsten att fånga vardagslunken så att man tycker sig känna igen karaktärerna.
  Boken ger tillfälle till många goda skratt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karin Brunk Holmqvist