Cirkusflickan (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (373.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Mimmi Kandler
Utgivningsdatum
2019-02-05
Förlag
HarperCollins Nordic
ISBN
9789176335321

Cirkusflickan Ljudbok

(15 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2019-02-05

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Året är 1944 och andra världskriget rasar i Tyskland. Sextonåriga Noa har blivit utkastad hemifrån efter att ha blivit gravid. Hon tvingas lämna ifrån sig sitt barn och försörjer sig som städerska på en tågstation. En kväll hör hon gråt och upptäcker en godsvagn fylld med övergivna judiska barn. På ren impuls lyfter hon upp ett spädbarn och flyr hals över huvud ut i vinternatten.

Noa och barnet, Theo, blir räddade av ett kringresande cirkussällskap. Men de får bara stanna på ett villkor - Noa måste bli trapetsartist. Hennes lärare är den några år äldre Astrid, en kvinna med ett hemlighetsfullt förflutet som starkt ogillar Noas uppdykande. När kriget hotar deras skyddade tillvaro på cirkusen - och Theos liv är i fara - inser Noa och Astrid att de måste släppa taget om sina hemligheter och våga lita på varandra.

Boken är inspirerad av verkliga händelser och är en gripande berättelse om vänskap, kärlek och mod - mitt under brinnande krig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Cirkusflickan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Cirkus
    -, 8 juli 2023

    Den var bra

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Pam Jenoff