Paris försvunna döttrar (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (480.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Lisa Ahnlund
Utgivningsdatum
2019-10-23
Förlag
HarperCollins Nordic
ISBN
9789176337271

Paris försvunna döttrar Ljudbok

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2019-10-23

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
De sa att kvinnor inte kunde bli spioner. De hade fel.

Manhattan 1946. En morgon på väg till jobbet hittar Grace Healy en övergiven resväska på Grand Central Terminal. För nyfiken för att stå emot öppnar hon väskan och hittar tolv fotografier av olika kvinnor. Det visar sig att väskan har tillhört en kvinna vid namn Eleanor Triggs, ledare för ett kvinnligt spionnätverk under andra världskriget. Tolv av de kvinnor som sändes ut på uppdrag runtom i Europa återkom aldrig och deras öden förblev okända.

Fast besluten att ta reda på vad som hänt kvinnorna börjar Grace göra hemliga efterforskningar och det visar sig snart att hon står inför en minst sagt häpnadsväckande historia.

Paris försvunna döttrar är inspirerad av de verkliga hjälteinsatser som utfördes av kvinnor under andra världskriget. Det är en roman om ofattbart mod, systerskap och förmågan att överleva även de värsta tänkbara förhållanden.

***

Pam Jenoff är författare och jurist. Hon har tidigare arbetat med säkerhetsfrågor på Pentagon och som diplomat i Krakow. Det var åren i Europa som väckte hennes intresse för andra världskriget och hon har bland annat fördjupat sig i judisk historia. Hennes föregånde roman, Cirkusflickan, klättrade raklt in på New York Times bästsäljarlista.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Paris försvunna döttrar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Briljant, superspännande och känslosam
    -, 9 november 2021

    Om jag hade kunnat hade jag sträckläst den, men det fick bli på bussen varje dag. Jag längtade efter mina bussresor.

  2. Kan inte sluta lyssna
    Ingela Nytomt (Uppsala), 6 juni 2020

    Riktigt bra, spännande, känslosam, informativ.... ja denna bok har det mesta. Jag har slukat denna, och lyssnat vid varje tillfälle jag hittat. Rekommenderar verkligen att lyssna på/ läsa denna.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Pam Jenoff