Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2020-10-14
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Dimensioner
212 x 145 x 20 mm
Vikt
435 g
SAB
Hcg
ISBN
9789176340059
Framtidskameran (inbunden)

Framtidskameran

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-14
89 138 Du sparar 49 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Farfar har dött och 12-åriga Emma faller ner i ett svart hål av sorg. Inte blir det bättre av att pappa är arg och vill göra sig av med farfars gamla fotobutik så snabbt det bara går.

Farfar har lämnat en magisk gåva åt Emma. Hon ärver en ombyggd kamera som leder henne ut på spännande äventyr. När hon tar ett fotografi visar motivet nämligen vad som kommer att ske några minuter senare.

Med framtidskameran i sin hand inser Emma att hon kan påverka världen omkring henne. Hon kan förhindra olyckor och brott men även hjälpa vänner i nöd.

Men kameran gör också att Emma måste fundera på vad som är rätt och fel och snart tvingas hon möta sina allra djupaste rädslor.

Boken handlar även om sorg, kärlek, socioekonomisk utsatthet, om spelberoende, om vänskapsrelationer, om etik och moral, om vuxna förebilder och bristen på dessa, och om att uppleva första kärleken som visar sig vara någon av samma kön.

Briljant! tycker BTJ, Bibliotekstjänst, som ger boken högsta betyg.
"Detta är en bok för slukaråldern (9 12 år) som kombinerar fantasy och magi med vardagsrealism. Teman som sorg, saknad, vänskap, utanförskap, familj, HBTQ och ekonomiska svårigheter behandlas på ett sätt som gör att man lätt kan känna igen sig. Det är spännande, roligt, gripande och berörande på samma gång. Framtidskameran är perfekt för högläsning och kommer att tilltala många barn."
Publiceras i BTJ-häftet nr 24, 2020. Lektör Carola Forslund

Lärarhandledning finns att ladda ner kostnadsfritt här: https://www.idusforlag.se/press/framtidskameran_lararhandledning.pdf
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Framtidskameran
 2. +
 3. Ett Ett Två

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett Ett Två av Kaj Hagstedt (inbunden).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Framtidskameran. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och rolig
  Anita, 19 februari 2023

  Mitt barnbarn, som vanligtvis är lite tveksam till läsande (serietidningar går bra), älskade den här som jag köpte i julklapp. Han läste ut den på två veckor och tyckte den var mest spännande och rolig, och lite sorglig ibland.

 2. Härlig bok
  Peter92, 5 februari 2023

  Härlig berättelse som blandar sorg med humor, och realism med lite fantasy. En magisk kamera mitt i sorgen efter en person som inte längre finns. Många, ganska korta kapitel men boken var lättläst och funkade både för äldsta och yngsta barnet (12 och 9). Den här tycker jag fler ska läsa!

 3. Magisk kamera och starka känslor
  Elin S, 22 juli 2022

  Jättefin och varm berättelse om Emma som möter sorg och ensamhet, men också kärlek, vänskap och ljus i mörkret, samtidigt som hon har en magisk kamera i sina händer. Passar perfekt för de som är typ 10-14 år!

 4. Bladvändare!
  Kim M. Kimselius, 28 januari 2022

  Tänk dig att du får möjlighet att förändra det som ska hända, om du på förhand vet vad som ska ske? Vilken gåva. Eller?

  När Emmas farfar dör drabbas hon av stor sorg. Inte blir det bättre när hennes pappa vill göra sig av med farfaderns gamla fotobutik så snabbt som möjligt.

  Emma får en magisk gåva efter sin farfar, en ombyggd kamera. När hon tar sitt första foto inser hon att det visar något helt annat än vad hon har framför sig. Kameran visar framtiden och hon har möjlighe... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Kaj Hagstedt

 • Ett Ett Två

  Kaj Hagstedt

  Vem är det som eldar på nätterna? Skolor och förskolor har brunnit ner till grunden och Joel är rädd att hans skola eller hem står på tur. När polisen inte lyckas ta fast den skyldige bestämmer sig Joel för att smyga ut om nätterna för att spana. ...

 • Inte min tystnad

  Kaj Hagstedt

  Tilda lever i en tystnad som hon inte har valt. Den finns där hela tiden och har tvingat henne att lämna mamma och pappa för att börja ett nytt liv på skolan i Lund. Samuel lever i en annan tystnad. Den kommer när han tvingas prata inför andra och...