Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
44
Utgivningsdatum
2020-11-03
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Emelie Wiklund
Dimensioner
180 x 175 x 8 mm
Vikt
174 g
SAB
Hcf
ISBN
9789176340356

Min första bok om virus

(7 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-11-03
141
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 1 format & utgåvor
Hur fungerar vaccin och varför vill virus ändra utseende? Vilka arbetar med virus och hur kan vi bäst skydda oss från dess sjukdomar? Lär dig på ett lekfullt sätt hur virus fungerar och hur de faktiskt kan hjälpa våra kroppar att må bra. Följ med och bli en virusexpert!

Boken är faktagranskad av författare Johan Nordholm, disputerad biokemist som studerade influensavirus.

Briljant! tycker BTJ som gav boken högsta betyg:
"Min första bok om virus av Johan Nordholm och Emelie Wiklund ger en bra pedagogisk förklaring till hur virus beter sig i vår kropp och hur vi ska förhålla oss till det. I lugn takt och med mjuka illustrationer förklarar text och bilder tillsammans att olika snälla virus finns hos oss och hur de som gör oss sjuka kan motas bort genom antikroppar, vaccin och hygien."
Lektör Madeleine Jehpsson, BTJ-häfte nr 24, 2020.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Min första bok om virus
 2. +
 3. Det spökar på äventyrsbadet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det spökar på äventyrsbadet av Joanna André (inbunden).

Köp båda 2 för 290 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Min första bok om virus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig bok!

  Den här boken borde ALLA läsa oavsett ålder. Bra och tydliga förklaringar, intressant fakta samt viktig information!

  Vilken bok! Tydliga förklaringar i text med fina och tilltalande illustrationer. Vi får lära oss om olika virus, vad det är som skyddar oss i kroppen, vad virus uppskattar och vad de inte gillar och mycket , mycket mer!

  En bok jag varmt kan rekommendera och jag Hoppas att Många, Många människor kommer läsa denna Informativa bok!

 2. Bra kunskap om virus för alla!
  eftermiddagste.se, 14 april 2021

  Min första bok om virus av Johan Nordholm och Emelie Wiklund är en bok som presenterar virus för den yngre läsaren. Här får man lära sig mer om virus, vaccin och vilka som arbetar med virus. En liten fakta bok helt enkelt.

  Den här boken tar upp det mesta med virus på ett förenklat sätt och den blev en hit här hemma då vi läste den flera gånger och pratade om bilderna och hur antikroppar fungerar och vad forskare gör osv. Så den var riktigt rolig! Många diskussions ämnen runt virus st... Läs hela recensionen

 3. Lärorik
  veronicas_bok_bak_liv, 25 februari 2021

  Boken är riktad till barn mellan 3-6 år och den berättar på ett lärorikt och kortfattat vis om virus. Till exempel Hur kan virus se ut! Hur vi kan skydda oss mot virus? Hur virus kan komma in i våra kroppar och mycket mer.
  Jag tycker om boken den har färgglada bilder, den förklarar både genom bilder och text vilket gör att den blir lättförståelig. Den är intressant och lärorik både för barn och säkerligen för många av oss vuxna också. Det här är en perfekt bok att läsa och utgå från när... Läs hela recensionen

 4. Intressant och lärorik
  @bokslukarfeministen, 26 januari 2021

  Det jag främst gillade med Min första bok om virus är färggladheten i bilderna vilket även avspeglar sig på texten och gör den rolig och intressant att läsa. Jag gillar också att den tar upp olika typer av virus och att den förklarar varför det är viktigt att vaccinera sig vilket kanske kan göra det lättare för barn att förstå. Det är en väldigt informativ bok som ändå är lättförståelig och känns extra viktig i den tid som vi lever i just nu.

 5. Informativ och lärorik
  Marias bokhylla, 30 december 2020

  Treåringarna tycker: Treåringarna hade långa diskussioner om egna upplevelser när vi läste boken, och det kändes som att de fick ut mycket av att läsa den. De pratade bland annat om sprutor för vaccin, om förkylningar och om att man INTE ska hosta och nysa utan att hålla för munnen med armen. De gillade illustrationerna och tyckte att det var tydligt vilka virus som var snälla och vilka virus som var dumma.

  Mamman tycker: Jag tycker om sådana här lärorika böcker som inte är rädda för... Läs hela recensionen

 6. 3,5+
  Bokdjungeln , 8 december 2020

  Vad passar bättre än att läsa en bok om virus när vi befinner oss mitt i en pandemi?!
  Både jag och bonusbarnen lärde oss en del om virus under tiden vi läste. Tycker också att det var roligt att se hur mycket de förstått om vad som händer i världen just nu.
  Jag tycker att boken förklarar vad virus är på ett lättförståeligt sätt som gör att den passar för de lite mindre barnen.
  Jag tänker att denna bok kan vara bra att använda sig av när man vill förklara varför de vuxna pratar om... Läs hela recensionen

 7. Informativ och lättförståelig
  @barnbokstips, 26 november 2020

  Ikväll läste vi "Min första bok om virus". Lättförståelig och informativ. Även jag som vuxen lärde mig lite nytt. En bok som verkligen är högaktuell! Vi får lära oss om olika virus och att vissa är farliga, andra ofarliga. De finns överallt, är så små att vi inte kan se dem och olika virus trivs i olika miljöer. Vissa virus gör oss sjuka, exempelvis covid-19 men vi kan tillsammans minska smittspridningen genom att tvätta händerna ofta, nysa i armvecket, stanna hemma om vi är sjuka och hålla a... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner