Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
37
Utgivningsdatum
2021-04-01
Förlag
Idus Förlag
Översättare
Ellinor Broman
Originaltitel
Plantas domesticadas y otros mutantes
Illustratör/Fotograf
Alberto Montt
Dimensioner
280 x 245 x 8 mm
Vikt
463 g
SAB
uUf
ISBN
9789176340394
Moddade plantor och andra mutanter (inbunden)

Moddade plantor och andra mutanter

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-04-01
159
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Moddade plantor och andra mutanter Kan levereras innan julafton
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 1 format & utgåvor
Den här boken handlar om ätliga växter och om hur vilda växter har förädlats.

Kanske tycker du inte att ämnet låter superkul och har ingen lust att läsa en receptbok, och dessutom vara tvungen att lära dig namn på latin som Solanum lycopersicum och Citrus reticulata.

Kanske tänkte du när du läste titeln att moddade plantor är såna vi har på balkongen, de som pappa pratar med, och att mutanter är sådana som Spindelmannen och Jessica Jones, och att det här är en seriebok om superhjältar. Men så är det inte. I den här boken ska vi ge dig svar på frågor som du kanske ännu inte har ställt dig:

Har de frukter och grönsaker vi äter idag alltid varit ätliga? Hur har de förändrats med tiden? Om man planterar en kanariebanan i Beijing, är det då en banan från Kanarieöarna eller från Beijing? Äter man samma grödor världen över? Varför vill vi ha kärnfria meloner och varifrån kommer kärnorna för att odla nya plantor med kärnfria meloner? Kan vi göra så att frukterna alltid är välsmakande? Är vilda växter att föredra? Är det inte dags att börja läsa boken nu?

Med humor och lättillgängliga förklaringar får vi lära oss hur de växter vi äter idag har förändrats genom historien.

"Förutom ämnets historiska perspektiv, handlar det om något så viktigt som vår framtid. Moraliska och etiska frågor dyker upp i anslutning till avsnittet om genmodifiering. Hur ska vi tänka för att fatta ansvarsfulla beslut? ... Illustrationerna av Alberto Montt känns väl anpassade till målgruppen och ser inbjudande ut. Färgglada, förmänskligade växter där illustratören låter sin serietecknarbakgrund lysa igenom och skapa en humoristisk touch."
Lektör Solveig Lidén, BTJ-häfte nr 9, 2021.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Moddade plantor och andra mutanter
 2. +
 3. Majas alfabet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Majas alfabet av Lena Anderson (inbunden).

Köp båda 2 för 309 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Moddade plantor och andra mutanter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin och rolig faktabok med många bilder

  Philip 9 år;
  Boken är rolig och man lär sig många saker om grönsaker och växter. Det är fina bilder. Ganska mycket text men man kan läsa lite i taget om man vill. Det är som en faktabok fast roligare.

  Gustav 11 år:
  Boken är bra och passar både hemma och i ett klassrum. Det är mycket färg i boken och det är rolig fakta man får lära sig.

  AC (mamma):
  En lättläst och lättförståelig faktabok med fina bilder. Skriven och illustrerad med humor och seriositet som gör d... Läs hela recensionen

 2. Informativ och rolig
  Marias bokhylla, 15 oktober 2021

  Bokens fantasifulla omslag, gjorde att jag inte riktigt förväntade mig att det skulle vara särskilt mycket text på varje uppslag och det är det inte heller, med precis nog mycket tas upp. Och Moddade plantor och andra mutanter är full av information om växterna vi ser varje dag i mataffären, på resor eller liknande. Dessutom förklaras det varför viss mat ser helt annorlunda ut idag än de gjorde från början och varför vilda versioner av en växt kan vara helt olik en odlad.

  Det här är ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Essbare Pflanzen und ihre Geschichte(n)

  Iban Eduardo Muñoz

  Ein Buch über essbare Pflanzen, das Fragen beantwortet, von denen wir nicht einmal wussten, dass wir sie habenRund 400.000 verschiedene Pflanzensorten gibt es, 300.000 davon sind essbar, darunter 7.000, die vomMenschen gezüchtet wurden. Doch nur e...

 • DeMente 2: Dos cabezas piensan más que una

  Centro Interdisciplinario De Neurociencias De Valparaiso, Oliver Schmachtenberg, Jesus Olivares, Alberto Montt

  El Centro Interdisciplinario de Neurociencia de Valparaÿso puede estar tranquilo y, más aún, satisfecho. Este libro como todas sus publicaciones dan cuenta del precioso trabajo que realizan allÿ investigadores y estudiantes, con un ojo puesto ...