Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
119
Utgivningsdatum
2020-12-17
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Dimensioner
213 x 147 x 12 mm
Vikt
256 g
SAB
Vlaaf
ISBN
9789176340622
Tills mina fingrar blev blå (inbunden)

Tills mina fingrar blev blå

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-12-17
189
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Jag satt och tittade på maten, sköt undan tallriken. Vek undan från mammas bedjande blick. En fråga dök upp i huvudet, som jag viskade fram: Mamma, när kommer jag börja äta igen?
Jag tittade upp på mamma, såg hur hennes ögon fylldes av tårar.
Jag vet inte gumman , svarade hon, jag vet bara ATT du kommer äta igen.

Sommaren innan Tora ska fylla elva år flyttar det in en gubbe med hatt i hennes huvud. Han säger att han är hennes vän och att han ska göra henne gladare och smalare. Hon måste bara träna mer och äta mindre. Mycket mindre.

Tora utvecklar en ätstörning, anorexi, som styr hela hennes liv. Hennes föräldrar ser maktlösa på när glöden i Toras ögon försvinner, fingrarna blir blå och hon blir så mager att skulderbladen står ut som vingar på hennes rygg. Med hjälp av sin familj och professionella inom vården måste Tora börja äta igen innan kroppen blir så svag att hjärtat slutar slå.

Jag är Toras mamma. Tillsammans berättar vi den här historien. En sann historia om en kamp mot en gubbe i hatt. En kamp på liv och död.

Boken innehåller en kort faktadel som är granskad av Lisa Clefberg, psykolog och Fil. Dr i psykologi, samt information om vart man kan vända sig om man vill prata med någon eller vill ha hjälp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tills mina fingrar blev blå
 2. +
 3. En kvinnas själ

De som köpt den här boken har ofta också köpt En kvinnas själ av Isabel Allende (pocket).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Tills mina fingrar blev blå. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hjärtskärande och smärtsam läsning!
  Boktanten, 1 juni 2021

  Usch, jag har svårt att finna ord för denna typ av sjukdomar. Jag kan bara tänka mig vilken frustration, rädsla och hopplöshet Toras mamma känner. Och då är jag antagligen inte ens i närheten av vad hon faktiskt känner.

  Sommaren innan Tora ska fylla elva flyttar det in en gubbe med hatt i hennes huvud. Han säger att han är hennes vän och att han ska göra henne gladare och smalare. Hon måste bara träna mer och äta mindre. Mycket mindre.

  Tills mina fingrar blev blå är en känsl... Läs hela recensionen

 2. Stark och gripande
  veronicas_bok_bak_liv, 28 februari 2021

  Sommaren innan Tora ska fylla elva år flyttar det in en gubbe i hennes huvud. Gubben tar över och bestämmer mer och mer hur Tora ska tänka, göra, vad hon ska äta, när hon ska äta, hur hon ska träna. Och hur mycket - Han styr över hela hennes liv, Tora utvecklar en ätstörning, anorexi.

  Detta är en sann berättelse skriven av Toras mamma och i boken får man läsa både utifrån från mamman och Toras perspektiv om hur de känner och upplever detta. Att läsa en sann berättelse som är tagen d... Läs hela recensionen

 3. Vilken kamp!
  Sara, 15 februari 2021

  Att läsa sanna berättelser är alltid något speciellt, oftast är det ju vuxna som skriver vad de varit med om tidigare. Men att läsa om svårigheter, i detta fall ätstörningar, ur barnets perspektiv när barnet fortfarande är ett barn, blir ännu mer träffande och känslosamt. Med inlägg från förälders synvinkel i boken gör det kampen man går igenom som familj ännu tydligare. Jag tänker att denna typ av berättelser vore bra som tillägg inom vissa utbildningar, t.ex vården, för att få en större för... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ida Berner