Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2021-06-22
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Dimensioner
215 x 150 x 17 mm
Vikt
360 g
SAB
Hcg
ISBN
9789176341780

Släktforskaren Götheborg Anno 1913

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-06-22
172
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 1 format & utgåvor
Penny, Gabbe, Gina och Axel är på nya äventyr i sällskap med katten Silver. Mitt under Rädda ägget-tävlingen på Chalmers träffar de på Götheborg igen. Kapseln tar dem med på en historisk tur runt hela Sverige i jakten på Axels släktingar. Silver "hjälper" förstås till att styra. Ibland blir det bra. Men inte alltid.

Året är 1913 - just innan första världskriget bryter ut. En tid så olik vår på många sätt. De räddar en flickas uppsats, träffar plundrare på Stora Karlsö och får hjälpa militären i Boden ur en knepig situation i ett farligt läge. För dem själva håller hela resan på att sluta riktigt illa. Blir de kvar i dåtiden eller i den mörka källaren?

Boken är faktagranskad av Karl-Magnus Johansson, arkivarie på Riksarkivet.

Kostnadsfri lärarhandledning finns att ladda ner här: https://www.idusforlag.se/press/lararhandledning_slaktforskaren.pdf
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Släktforskaren Götheborg Anno 1913
 2. +
 3. Uppdraget i London

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uppdraget i London av Hanna Blixt, Jakob Blixt (inbunden).

Köp båda 2 för 311 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Släktforskaren Götheborg Anno 1913. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Släktresa med Götheborg
  Marias bokhylla, 23 juni 2022

  Tidsmaskinen med egen vilja är igång igen. Den här gången tar den med barnen runt om i Sverige i jakt på släktingar till Axel. Alla dessa släktingar lever under olika förhållanden och barnen, och katten Silver, lär sig mycket om Sveriges historia under resans gång.

  Jag tycker om att det är så mycket barn som är i fokus, och att de tidsresande barnen får hjälpa till med flera olika saker. Eftersom de reser genom hela Sverige är det ett relativt stort persongalleri och det är inte allt... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna