Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Schackklubben Draken (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
242
Utgivningsdatum
2021-06-29
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Dimensioner
215 x 148 x 18 mm
Vikt
395 g
SAB
Hcg
ISBN
9789176341988

Lång rockad

(6 röster)  |   Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-06-29
145
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När den före detta schackmästaren Josef startar en schackklubb i sin sons skolklass har han ingen aning om vad som väntar. I hänsynslös konkurrens med Centralskolan och dess äregirige mästartränare utsätts Josef och hans elever för fusk och motgångar, men ska det stoppa dem från att vinna Schackfyran?
Schackklubben Draken är en äventyrlig bokserie i tre delar med schackvärlden som spelplan. I del ett får läsaren följa Parkskolans spänningsfyllda och dramatiska resa till Schackfyranfinalen i Globen. Författaren är Stockholmsmästare i schack.

"Väldigt spännande. Alla borde läsa den!" Theodor 12 år
"Man blir inspirerad!" Elsa 10 år

Berättelsen innehåller också schackhistoria och beskrivningar av schackpartier och på slutet finns mer fakta och information.

Michael Wiander, en av Sveriges mest lästa barnboksförfattare, är också tidigare Stockholmsmästare i schack, professionell schacktränare samt har jobbat som ledare för Schackfyran (världens största schacktävling för barn som spelas av ca 25 000 fjärdeklassare varje år) och drivit en av Sveriges största juniorschackklubbar.

Wiander har även skrivit böckerna om Dexter Olsson och Jättebjörnen Leonard.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lång rockad
 2. +
 3. SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar av Ijustwanttobecool, Joel Adolphson, Emil Beer, Victor Beer (inbunden).

Köp båda 2 för 304 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Lång rockad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande bok om barn i en schackklubb

  Mina första tankar om boken är hur otroligt spännande den ser ut. Jag älskar omslaget. Insidan är schackrutig, den innehåller flera bilder på olika schackdrag och även ett lexikon med schackterminologi. För mig, som inte kan någonting om schack, trodde jag att denna inte skulle falla mig i smaken.

  Jag blir dock överraskad. Utöver att jag finner mig själv bita på naglarna i spänning under schacktävlingarna, så innehåller denna bok flera andra djupa ämnen. Den behandlar ämnen som trän... Läs hela recensionen

 2. Om vänskap, värde av rättvisa, och schack
  Marias bokhylla, 14 juni 2022

  När schackklubben drar igång i en skolklass är det ingen som förväntar sig att det ska bli hård konkurrens mellan dem och Centralskolans schackklubb. Josef som drar igång klubben i sin sons klass är gammal schackmästare och Centralskolans tränare är hans största rival. Men under olika matcher utsätts Schackklubben Draken för fusk och nu måste de kämpa ännu hårdare för att kunna vinna Schackfyrans final i Globen.

  Det här måste vara rena rama guldgruvan att läsa för den som är intresse... Läs hela recensionen

 3. Tänk att schack kan vara så spännande!
  laspedagogen , 6 september 2021

  Det här är en riktigt spännande bok och författaren beskriver schackspelet på ett enkelt och tydligt sätt så till och med jag hänger med ☺️ Det finns även flera sidor i slutet av boken med förklaringar om hur man spelar schack.

  Berättelsen fångar läsaren och en vill bara veta hur det ska gå.
  Boken beskriver relationer mellan barn-barn, barn-vuxna och vuxna-vuxna på ett fint sätt. Vi får också läsa om föräldrars krav och förväntningar på barnen¿
  Ett stort plus f... Läs hela recensionen

 4. En riktigt spännande bok om schack!
  @karinaskerinforfattare, 6 september 2021

  Jag har läst Schackklubben Draken : Lång rockad av Michael Wiander, boken är utgiven av Idus förlag 2021. Schackmästaren Josef startar en schackklubb i sin sons klass på Parkskolan. Alla är inte med på tåget från början, men intresset växer och sprider sig i klassen och på skolan. När det är dags för den stora schacktävlingen Schackfyran får de uppleva både tuffa motgångar och fusk från Centralskolan. Vem vinner? Schackklubben Draken : Lång rockad är en riktigt spännande bok om schack. Boken ... Läs hela recensionen

 5. En bra och trevlig bok för alla
  @bettan_bokprataren (Örebro), 6 september 2021

  Gillar du schack? Läs!!
  Vet du inte om du gillar
  schack? Läs!
  Är du nyfiken och vill lära dig att spela schack? Läs!!

  En bok som på ett bra sätt berättar om barns olikheter. Dessutom tar den upp hur föräldrarnas krav och förväntningar kan te sig.
  Schackspelandet i berättelsen är på en bra nivå så även en gammal tant som aldrig spelat förstår. I slutet av boken finns även flera sidor om hur man spelar schack.

 6. Bokrecension
  @NPboktips , 6 september 2021

  Josef erbjuder sig att starta igång en liten schackklubben för sonen och hans klasskamrater. Här lär man ut olika enkla och svåra schackdrag som barnen kommer kunna använda i spel mot varandra och vid tävling. Målet för klassen är att tävla i Schackfyran. En nationell tävling för 4:e klass. Men vägen dit visar sig vara mycket krokigare än de förra schackmästaren Josef anar.

  En trevlig och bra bok som belyser gemenskap och samarbete. Där det roliga med att tävla kommer före, "tävlin... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Michael Wiander