Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2021-10-04
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Dimensioner
212 x 145 x 17 mm
Vikt
390 g
SAB
Hcg
ISBN
9789176342633

Drömmar om is

Inbunden,  Svenska, 2021-10-04
141
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    79
Visa alla 1 format & utgåvor
Ljuset från en ensam gatlampa lyser på Ellen när hon åker fram över den buckliga isen vid skolan. I byn där hon bor finns varken tränare eller lag. I sin ensamhet kämpar hon för att få göra det hon brinner för, spela ishockey!

När Ellens bonuspappa blir av med jobbet och familjen tvingas flytta till stan jublar Ellen inombords. Äntligen ska hon få göra det hon vill mest av allt!

Men allting blir inte som Ellen har tänkt sig. Även i stan finns hinder, kommentarer och fördomar samt föräldrar som både stöttar och sviker. Där finns också Viktor, som spelar hockey på riktigt och som går i den klass som Ellen hamnar i.

Kostnadsfri lärarhandledning finns att ladda ner här: https://www.idusforlag.se/press/lararhandledning_drommar_om_is.pdf

"Ett tankeväckande och angeläget tema som lyfts fram är fördomar kring damhockey kontra ishockey för herrar, men också skillnaderna som faktiskt existerar genom t.ex. kvinnors svårigheter att kunna göra karriär och leva på sin sport. Drömmar om is är en lättillgänglig skildring som inbjuder till reflektion och eventuella samtal kring könsroller inom sport. Författaren Maria Skotte Pekkari är grundskolelärare och även hennes debutbok, Hockey, bänkvärmare och bögar, tog upp ämnen som sport, normer och genus."
Piroska Bakran, BTJ-häfte 20:2021
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Drömmar om is
  2. +
  3. Vitsippor och pissråttor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vitsippor och pissråttor av Oskar Kroon (inbunden).

Köp båda 2 för 220 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Skotte Pekkari