4 minuter och 8 sekunder : miraklet i Gottröra (häftad) 4 minuter och 8 sekunder : miraklet i Gottröra
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2022-02-21
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Dimensioner
210 x 145 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
Prdd-cz Gottröra
ISBN
9789176343753
4 minuter och 8 sekunder : miraklet i Gottröra (häftad)

4 minuter och 8 sekunder : miraklet i Gottröra

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2022-02-21
119 194 Du sparar 75 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Cecilia och Karin överlevde flygkraschen. Det här är deras berättelse.

"Det enda som hördes var tystnad, och det var fel. Ett flygplan ska inte flyga ljudlöst. Det ska vara fullt av ljud. Motorer som brummar, folk som pratar och skrattar, barn som gråter. Dana Viking var tyst." - Cecilia

"Jag ser planet i sin helhet. Det ligger i tre delar i olika vinklar. Genom öppningarna syns elkablar som dinglar i vinden och från brottet av flygplanskroppen ser jag silverfärgad fyllning sticka ut. Det är en surrealistisk syn, det här överlever ingen." - Karin

Den 27:e december 1991 faller Dana Viking från himlen med 129 passagerare och besättning ombord. Flygningen varar i 4 minuter och 8 sekunder. Planet går i tre delar, barn och vuxna tar sig ut ur planet, blodiga eller blåslagna. Men alla lever. Haveriet har senare kommit att beskrivas som Miraklet i Gottröra.

Men vad var det som hände egentligen? Cecilia och Karin berättar, tillsammans med många andra som befann sig ombord när planet störtade, om upplevelsen. Men de delar även med sig av fortsättningen:

Hur går man vidare från en olycka som förändrade allt?

"Mycket har skrivits om flygkraschen i Gottröra, men detta är nog de starkaste berättelserna hittills. Det är levande och personligt skrivna berättelser av de två författarna, avbrutet av korta inspel från andra anonyma passagerare som var med samt utdrag ur tidningsartiklar och haverikommissionens rapport. [...] Det är dramatiska och spännande berättelser, skrivna på ett rakt och levande språk. 4 minuter och 8 sekunder är en bok att rekommendera." Lektör Kent Lidman, BTJ-häfte 6:2022
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. 4 minuter och 8 sekunder : miraklet i Gottröra
 2. +
 3. Psykopatens handbok : mitt liv med en psykopat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Psykopatens handbok : mitt liv med en psykopat av Maria Oldenstedt (inbunden).

Köp båda 2 för 198 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av 4 minuter och 8 sekunder : miraklet i Gottröra. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Årets flygbok!
  Sture IGK, pilot, 26 april 2022

  En fantastisk skildring innifrån av en välkänd olycka och vad som hände efteråt, skriven av två kvinnor som var med. En mycket välskriven, annorlunda, flygbok som varmt rekommenderas!

 2. Gripande berättelse som måste läsas
  Alice, 2 mars 2022

  Otroligt bra och välskriven bok som skildrar den tragisk olyckan i Gottröra. Det är en fängslande bok som är svår att slita sig från. Författarna sätter ord på händelser man inte trodde att det gick att sätta ord på. Alla borde läsa denna.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna