Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Jättebjörnen Leonard
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
44
Utgivningsdatum
2022-05-11
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Sebastian Matar
Dimensioner
220 x 175 x 8 mm
Vikt
254 g
SAB
Hcf
ISBN
9789176343920

Jättebjörnen Leonard

(8 röster)  |   Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-05-11
138
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Michael Wiander, en av landets mest lästa författare för läsåldern 9-12, ger nu ut en ny bokserie för läsåldern 4-9 år, tillsammans med illustratören Sebastian Matar, om superhjältenallen Leonards olika nattliga hjälteuppdrag i Stockholm.

Tillsammans med Jonte hjälper Leonard bortsprungna katter, stoppar bråk och kriminalitet samt ger alla behövande en bamsekram. Jättebjörnen Leonard är den första fristående delen i serien med samma namn.

Jonte kan inte somna på kvällarna. Frågan är om han sover över huvud taget? På morgonen berättar han nämligen de konstigaste saker - att han flugit runt över Stockholms gator med sin nallebjörn Leonard och bekämpat stadens brottslingar! Men ingen tror på Jonte när han berättar om sin nallebjörn, inte ens mamma eller pappa. På dagarna är Jonte så trött att han somnar i gungan och förskolelärarna blir oroliga - tänk om han är sjuk? Blir Leonard verkligen levande på nätterna och förvandlas till en jättelik superhjälte-nalle? Eller är det bara fantasier? Ja, det är det ingen som vet, förutom Jonte ...

"Väldigt bra bok!" Finn, 6 år
"Filmisk berättelse!" Katharina, förskollärare & läsombud
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jättebjörnen Leonard
 2. +
 3. En hemlig värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt En hemlig värld av Michael Wiander (inbunden).

Köp båda 2 för 347 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Jättebjörnen Leonard. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Superbjörnen Leonard första hjälte uppdrag!
  Gullis lästips (Rönninge), 19 oktober 2022

  Det är jag som är Leonard jag har en hård pärlliknande nos, bruna ögon, små gulliga öron och en ovanligt hård kropp för att vara en gosedjurs nallebjörn.

  Det är bara jag och pojken Jonte som vet att jag inte är en vanlig gosedjurs nallebjörn.

  För om nätterna blir jag en jättelik superhjälte-nalle och tillsammans flyger vi runt över Stockholms mörka gator och hittar bortsprungna katter, stoppar bråk och bekämpar stadens kriminalitet, något som alltid slutar med att jag ger ... Läs hela recensionen

 2. Spännande
  Marias bokhylla, 17 oktober 2022

  Femåringarna tycker: Dumma Jonte, som inte förstår att han ska sova på natten istället för att lyssna på sin nallebjörn. Man måste ju sova på natten! Men de förstår honom också, för Leonards äventyr verkar ju så väldigt spännande. De tycker nog att Leonard är lite väl vårdslös med vad han utsätter Jonte för, men det häftiga äventyr. Ingen av dem tror att de heller skulle kunnat sova om jättebjörnen Leonard var deras nallebjörn.

  Mamman tycker: Så mycket fantasi och vilket drömscenario... Läs hela recensionen

 3. 3 av 5
  Bokdjungeln, 6 september 2022

  Jag skulle säga, med tanke på texternas längd per sida att boken passar bättre för 5-6-åringar än 3-åringar. Detta då det är ganska mycket text och att 3-åringar inte orkar lyssna lika länge innan de vill ha en ny sida än 6-åringar. Men jag gillar tanken med en nallebjörn som är stor och stark, men också väldigt snäll. Illustrationerna är behagliga och faller mig väl i smaken. Om det är något jag skulle säga är sämre med boken så är det att mamman i boken förminskar Jontes känslor och uppleve... Läs hela recensionen

 4. Bilderbok med många ämnen att diskutera

  Philip 10 år:
  Framsidan på boken är jättefin och jag tycker om att björnen blir levande. Jag vet inte hur pojken ska göra om han aldrig sover. Det kommer inte att gå och jag tror att mamma och pappa kommer förstå att nallen kan bli levande. Det är mycket text i boken och jag tror att små barn kan tycka om boken.

  AC (mamma);
  Fin och inbjudande framsida som lockar till läsning om äventyr.

  Detta är första boken i en serie (fristående bok) och fokus i denna bok är mer p... Läs hela recensionen

 5. Läser med glädje boken med mina barns ögon
  Mikael , 7 juli 2022

  Detta är en hit! Jag har själv aldrig haft ett gosedjur men läser med glädje boken med mina barns ögon. Michael Wiander har ännu en gång lyckats fånga en värld där gränsen mellan verklighet och fantasi är hårfin. Han tänker precis som barnen gör och det märks i texten. Vi ser fram emot flera böcker om Jättebjörnen Leonard!

 6. Perfekt godnattbok med fina bilder
  Ludde, 2 juli 2022

  Gillar verkligen denna bok som har mycket kopplingar till vackra Stockholm. Fin berättelse, lite action och mycket fina bilder. Perfekt godnattbok.

 7. Svagt
  Tony, 27 juni 2022

  Gillar man att namndroppa Stockholms-gator för sina barn kan man ju köpa denna bok.

  Gillar man sagor, och finurliga historier, köp en annan bok. Den enda fina illustration var omslaget.

 8. Fin bok!
  laspedagogen , 2 juni 2022

  Den här boken har verkligen ett fint budskap: alla kan behöva vänlighet och en bamsekram ibland.

  Gosedjur kan verkligen skänka både glädje, kärlek och trygghet. Min son opererades för två veckor sedan. Trots att det var ett tag sen som hans favoritkanin Nini hängde med så var det viktigt att hen fick följa med. Det värmde extra att sköterskorna på sjukhuset så naturligt inkluderade gosedjuret i allt som hände och även Nini fick på sig en operationsmössa. Därför högg det till i hjärta... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av författarna