Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Schackklubben Draken (del 2)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2023-10-25
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Dimensioner
210 x 145 x 21 mm
Vikt
438 g
SAB
Hcg
ISBN
9789176343937

En passant

(4 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-10-25
162
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Efter Schackfyran vill många sluta i schackklubben, och resan till Skol-SM bjuder på många oväntade äventyr. När Josef berättar om Tusenmannaschacket i Stadshuset, och att man kan vinna över vuxna genom ett snillrikt handikappsystem, uppstår dock ett förnyat intresse. Hittrook vill återigen sätta käppar i hjulet och det ryktas om fusk, men denna gång riktas strålkastarljuset mot SK Drakens juniorer

Schackklubben Draken är en äventyrlig bokserie i tre delar med schackvärlden som spelplan. I del två får läsaren följa med SK Drakens juniorer till Stadshuset och Tusenmannaschacket, en spännande tävling där vuxna spelar mot barn och amatörer möter proffs. Författaren är Stockholmsmästare i schack.

"En riktigt spännande bok!" Läspedagogen
"En bra och trevlig bok för alla!" Bettan bokprataren

Berättelsen bjuder även på schackhistoria och beskrivningar av schackpartier. I slutet av boken finns också ett schackkapitel för den som vill lära sig mer.

Michael Wiander, en av Sveriges mest lästa barnboksförfattare, har vunnit SM i schack (junior) är professionell schacktränare samt har jobbat som ledare för Schackfyran, världens största schacktävling för barn.

Wiander är även författare till succéserien om Dexter Olsson med +50 000 läsare.

Bra tycker BTJ som ger boken ett bra betyg.

"En passant av Michael Wiander är andra boken om ungdomarna i schackklubben Draken, men den går att läsa fristående.

Det är mestadels en spännande historia med både det som händer på schackbrädet och vid sidan av. [...] Språket är lätt att läsa och meningarna flyter på bra med ett vardagligt språk med mycket dialog som gör att man vill läsa vidare.

För att hänga med i schackpartierna hjälper det att ha ett schackbräde uppställt vid sidan av när man läser. Detta skapar ett klart mervärde. Författaren har också valt att emellanåt infoga små bilder på schackbräden, när det är en kritisk ställning i ett parti tydligt och bra.

I slutet av boken finns även ett antal faktasidor med regler, tips, kända partier och terminologi."

Lektör John Karlsson, BTJ-häfte nr 24, 2023
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En passant
 2. +
 3. Det spökar på äventyrsbadet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det spökar på äventyrsbadet av Joanna André (inbunden).

Köp båda 2 för 291 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av En passant. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande schackäventyr!

  I andra delen av Schackklubben Draken kastas vi ännu en gång in i spännande schackpartier. Boken avslutas med Tusenmannaschacket i Stadshuset, där gänget såklart stöter på oväntade problem.

  Jag tycker verkligen om att karaktärerna är så olika varandra och jag kan relatera till många av dem på olika sätt. Schackklubben Draken är verkligen en schackklubb för alla, och strävar inte efter att "toppa laget" som det så fint kallas inom många sporter. Karaktärerna i boken har utvecklats my... Läs hela recensionen

 2. Schackklubben Draken
  @NPboktips , 26 februari 2024

  Äntligen kommer fortsättningen på den mycket intressanta och motiverade berättelsen om schackklubben drakens kämpaglöd. Ett hårt arbete ligger bakom den framgång klubben hade i schackfyran. Med en oerhörd envishet lyckas de komma vidare i både utveckling av spelet, men även i det betydande arbetet att skapa ett samarbete och en gemenskap.
  Ett viktigt budskap som även lyfts fram är "fusk lönar sig aldrig".
  Oavsett om du är intresserad av schack, spelar schack eller vill lära dig schack... Läs hela recensionen

 3. Spännande och lärorikt om schack
  Marias bokhylla, 12 februari 2024

  Efter framgångarna i Schackfyran, börjar intresset för schack dala bland Parkskolans elever. Men när tränaren Josef säger att de kan delta i Tusenmannaschacket, där de till och med kan vinna över vuxna mästare eftersom tiden de får baseras på deras ranking, börjar många av klubbens medlemmar att träna ännu mer och se fram emot att få möta andra spelare igen. Problemet är bara, att Hittrook är där, och honom vill ingen möta.

  En passant är den andra delen i serien om Schackklubben Drak... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Michael Wiander