Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Dexter Olsson Adventures (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
538
Utgivningsdatum
2022-09-19
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Illustratör/Fotograf
Sabrina Christoph
Dimensioner
215 x 145 x 32 mm
Vikt
756 g
SAB
Hcg
ISBN
9789176345559

En hemlig värld

(7 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-09-19
209
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Nu kommer en av Sveriges mest lästa spänningsromaner (50.000 läsare) för barn & ungdom i fräsch och uppdaterad nyutgåva.
En hemlig värld (fd Morfars hemlighet) är den första boken i Michael Wianders Jules Verne-inspirerade och tokroliga jorden-runt-äventyr. 12 delar är planerade.

Allt är frid och fröjd i Stockholm när Dexter parkerar sin cykel utanför morfars hus. Han ser fram emot att få äta bullar och lyssna på morfars spännande äventyrsberättelser, men denna dag ska för alltid förändra hans liv. När morfar berättar att han är en hemlig agent blir Dexter en del av Motståndsrörelsens kamp mot Evan Kostroff, en ondskefull man som vill förinta mänskligheten och skapa en ny rymdvärld. Det blir ett rafflande äventyr med dubbelliv, uppfinningar och flygande farkoster. Så börjar Dexter Olssons långa jorden-runt-resa och kamp för rättvisan tillsammans med talande djur och karaktärsstarka vänner. Under Dexters spännande och fartfyllda resa bjuds läsaren på många goda skratt och lär sig intressant fakta om jorden, rymden och de stora världshaven.

Sagt om Dexter:
"Helt magisk och jättespännande!" KP-webben
"Jag lärde mig mycket mer än i skolan." Ida, 9 år
"Överlägset den bästa boken jag någonsin läst!" Max 10 år
"Dexter är den bästa bokkaraktär en svensk skapat!" Vidar 14 år

MICHAEL WIANDER (1974) är en av landets mest lästa barnboksförfattare samt en frekvent anlitad och uppskattad föreläsare.

I en tid då barn läser allt mindre slukar läsmotståndare mellan 8-15 år de tegelstenstjocka böckerna om Dexter med hull och hår. 2.000 läsarrecensioner och ett snittbetyg på 4,1/5 talar för sig självt. Kanske fångas de unga läsarna av böckernas snabba action, humor och filosofi samt att böckerna varken innehåller skräck eller våld. Såväl föräldrar, lärare och barn hör av sig nästan dagligen och vittnar om hur Dexter-böckerna påverkar läsningen och lärandet positivt. Barn som aldrig förut läste är nu läsambassadörer och vissa har till och med startat bokklubbar i sina klasser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En hemlig värld
 2. +
 3. Flykten från Björnön

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flykten från Björnön av Michael Wiander (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av En hemlig värld. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande, lättläst och lärorik
  PaulaN, 8 januari 2024

  Fantastiskt bra bokserie! Roliga karaktärer, bra story och med en massa roliga fakta invävt i historien. Min dotter sträckläste de tre första böckerna för ett par år sedan och väntar ivrigt på del 4 och 5.

 2. Spännande, rolig och lärorik
  Marias bokhylla, 13 december 2023

  Åttaåringen tycker: Det här är den längsta bok åttaåringen någonsin har lyssnat på här hemma, och trots att det tog en himla massa månader för oss att läsa den pga att han är ett väldigt socialt barn med många aktiviteter, var han överlycklig när vi väl läste. Han älskar att få vara med och läsa, att få titta vad kapitlen heter och mycket av humorn som fokuserade på kiss- och bajsaspekten eller andra kroppsfunktioner, var helt i hans smak. Trots att det ibland kunde gå veckor mellan kapitlen,... Läs hela recensionen

 3. Spännande äventyr
  Frolids_bokhylla, 26 mars 2023

  Dexter är en vanlig grabb, med en alldeles vanlig morfar, tror han. En dag så visar morfar sin hemliga kommandocentral i ena rummet, och laboratoriet på vinden. Morfar är en hemlig agent i motståndsrörelsens kamp mot den ondskefulla Kostroff. Dexter blir snabbt involverad i verksamheten.

  Det är en klassisk kamp mellan gott och ont, fylld med spännande uppfinningar, humor, äventyr och talande djur. Boken är fylld med intressanta och pedagogiska fakta om jorden, rymden och det mesta d... Läs hela recensionen

 4. Bokrecension
  @NPboktips , 30 november 2022

  Vilken otroligt pedagogisk äventyrsbok. På en spänningsfylld resa bland spioner, intelligenta uppfinnare, galna vetenskapsmän och många många fler dras man med in i en fantastisk och händelserik värld.
  Kampen mellan en Motståndsrörelse och en Ondskefull man som vill ta över världen. Ett klassiskt tema, men nytänkande och med stor uppfinningsrikedom.
  Här börjar äventyret för Dexter Olsson! Fortsättning följer i Afrika - Flykten från Björnön och jag vill läsa vidare, hur det går i nästa äventyr.

 5. Fantasi, fakta och fyndighet
  Torbjörn, 1 oktober 2022

  Grundhistorien är en kamp mellan ont och gott, men framförallt är det här en bok som sprudlar av påhittighet och underfundiga infall. Vi får följa Dexter Olsson och en brokig skara figurer, både människor och djur, i en ohämmad blandning av äventyr, humor, fakta och tankar om livet. Men den utspelar sig i vår verkliga värld, alltså inte en påhittad fantasivärld, och anknyter ofta till vår samtid och historia i en lättsam balans mellan saga och verklighet.

  Författaren verkar vara all... Läs hela recensionen

 6. Wianders fantasy tar barnen på allvar
  Hobbybibliotekarien, 27 september 2022

  Bra text och bra typsnitt, korta kapitel med ett fantastiskt innehåll. Svalbard, Björnön och en talande apa, vad mer kan man önska sig av ett äventyr oavsett man är vuxen eller barn?
  Denna bok var en mycket positiv överraskning för inte en enda gång tyckte jag att den var tråkig. Fylld av fantasi och roliga händelser tar berättelsen med mig till Arktis och om man måste likna den vid en Harry Potter story så är det nog bara Dexter som är likheten. Dexter är lika osynlig för sin mamma som H... Läs hela recensionen

 7. Älskar den boken
  Vilma, 27 september 2022

  Det bästa med Dexter är att man lever sig in i boken och det känns som om man blir till Dexter och själv upplever alla roliga äventyr i boken. Som barn är det lätt att känna igen sig i Dexter.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Michael Wiander