Fem silverskedar (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-06-27
Förlag
Idus förlag
ISBN
9789176346266

Fem silverskedar E-bok

E-bok,  Svenska, 2022-06-27

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Så kom den 1 september 1939 och världen rämnade. Ett andra världs-krig bröt ut. Då tänkte jag: Nu har jag en pappa i Tyskland och en mamma i England. Nu skall de båda länderna kriga mot varandra. Jag tänker inte delta i det här. Från och med nu tänker jag inte tala något annat språk än svenska.

Marianne var femton år gammal när hon kom ensam till Sverige med en Kindertransport. Hennes judiska familjemedlemmar var antingen kvar hemma i Berlin eller spridda runt i Europa. Samma år bröt andra världskriget ut. Kanske var Marianne med sin bakgrund skyddad från Berlins gator, men kriget skulle snart sprida sig längre och större än vad någon först hade trott.

Fem silverskedar är en biografisk essäsamling. Boken h-andlar om de gradvisa förändringar som Tredje Rikets framväxt medförde för Mariannes familj och hennes upplevelser som ensamkommande flyktingbarn i Sverige. 50 år senare lyckades hon av en slump återfinna flera av sina gamla klasskamrater, spridda över hela världen, och deras öden skildras i bokens avslutande del.

EPUB3: Reflowable
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »