Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
94
Utgivningsdatum
2022-11-22
Förlag
Idus Förlag
Dimensioner
218 x 145 x 10 mm
Vikt
218 g
SAB
Hcf
ISBN
9789176346914
Den svarta fjädern (inbunden)

Den svarta fjädern

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-11-22
99 157 Du sparar 58 kr!
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Budkavlen går och det är tid att göra uppror!

Året är 1543 och bönderna är arga. De vill inte göra som kung Gustav Vasa har bestämt. I stället gör de uppror mot kungen och hans knektar.

Vide vill vara med och kämpa mot Vasa. Men hans far säger nej. Han vill inte bli indragen i striden. Det stoppar inte Vide. Han är nyfiken och upptäcker snart att det finns både upprorsmän och knektar i skogen. Frågan är bara vem som är vem? Det är inte lätt att veta. De som borde vara hans vänner kanske inte är det?

Vides syster Cecilia försvinner och Vide tror att han vet var hon finns. Plötsligt är det Vide som inte bara måste hjälpa Cecilia, utan även föra upproret vidare

"Mycket bra!" Tycker BTJ.

"[...] Berättelsen är mycket lärorik rent historiskt, samtidigt som berättelsen om Vide och systern Cecilia är både bladvändarspännande och dramatisk. Och derassyskonrelation är fint skildrad. Språket är relativt enkelt och passar mellanåldern.[...]"

- Lektör Monica Knutas BTJ-häfte 02:2023
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den svarta fjädern
  2. +
  3. Mysterieklubben och spökhuset

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mysterieklubben och spökhuset av Patrik Bergström, Filippo Vanzo (inbunden).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den svarta fjädern. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande historisk berättelse om upprorstid
    Marias bokhylla, 17 februari 2023

    1543 är Dackefejden ett faktum och nu går ryktet om en budkavle som uppmanar till nytt uppror mot kung Gustav Vasa, återigen lett av Dacke. Vide vill väldigt gärna vara med och kämpa mot Vasa men pappa säger nej. Vide tycker att pappa är feg som inte vill säga vad han tycker, och ifall han håller med Dacke eller med kungen. Han vill inte bli indragen i någon strid, men det hindrar inte Vide från att drömma och för att undersöka. Snart upptäcker han att det finns både knektar och upprorsmakare... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ewa Christina Johansson