Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
132
Utgivningsdatum
2023-05-05
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Lolax, Anna (form)
Dimensioner
220 x 145 x 12 mm
Vikt
276 g
SAB
Lz
ISBN
9789176349199

Prinsessa av september : en ängels vackra visdom

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-05-05
189
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor


Nova kommer att dö.

Det fasansfulla beskedet når Sanna och hennes sambo Niklas en varm julidag, ett par månader innan deras lilla dotter ska fylla två år.

Det visar sig att Nova lider av en ovanlig och obotlig neurologisk sjukdom som sakta ska bryta ner hennes kropp och ta hennes liv, troligen innan hon ens fyllt 10 år.

Beskedet blir starten på en förtvivlad färd som ska komma att ta med familjen på en mental resa genom trånga normer, mörka återvändsgränder och svåra relationer. En resa som går från nattsvart ångest och dödslängtan till blomstrande vitalitet. De möter döden flera gånger, men också livet det som pågår nu och framför allt inuti.

För mitt i all bedrövelse uppstår mirakel.

Prinsessa av september en ängels vackra visdom är en biografisk berättelse om den djupaste av sorg och den starkaste av kärlek.

Novas mamma berättar varsamt om den vackra och värdefulla vishet som kan blomma upp längs vägen när man lever ett liv i dödens alldeles förskräckliga väntrum.

På ett berörande sätt beskriver hon hur det är möjligt att skapa något vackert av det som är skoningslöst i livet.

Historien är om Nova, men berättelsen berör oss alla.

Mycket bra, tycker BTJ som ger boken högt betyg.

"[...] I den här biografiska berättelsen beskriver hennes mamma Sanna Eriksson hur livet plötsligt vänder, om ångesten, den bottenlösa sorgen och det nattsvarta mörkret, men även om kärleken och hoppet. Texten är mycket gripande och drabbande, skriven på lättfattlig prosa. Den lämnar läsaren djupt berörd efter att fått följa med till det som författaren beskriver som dödens väntrum. Värdigt skildrar Sanna Eriksson hur hon som mamma minns sin dotter efter att hon till slut går bort. Berättelsen är viktig för alla familjer som har ett barn som lider av en obotlig sjukdom. Den ger förtröstan och stöd till anhöriga som befinner sig i en mycket svår situation. Sorgen genomsyrar texten, men den lämnar trots allt ett ljust avtryck där kärleken till Nova blir ordens nimbus."

Lektör Maria Fridstjerna, BTJ-häfte nr 12, 2023
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Prinsessa av september : en ängels vackra visdom
 2. +
 3. Dagbok från akuten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dagbok från akuten av Hanne Kjöller (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Prinsessa av september : en ängels vackra visdom. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bästa boken på länge
  Erika, 14 december 2023

  I två dagar har jag sträckläst boken, har inte velat göra annat - bara läsa!
  Tårarna har ännu inte torkat på mina kinder.
  Jag rekomenderar boken till alla - framförallt till de som verkligen behöver den som stöd, vägledning, spegling och ljus om de någon gång upplevt sorg eller smärta.

 2. UNDERBAR
  Bokslukerskan, 9 maj 2023

  Kastades mellan hopp och förtvivlan genom hela boken. Gråt och glädje i en oerhört välkomponerad och stark berättelse. Väl värd att läsa ❤️

Visa alla 2 recensioner