Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
132
Utgivningsdatum
2023-05-19
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Dimensioner
220 x 145 x 13 mm
Vikt
282 g
SAB
Hcg
ISBN
9789176349687

Viskningen från andra sidan

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-05-19
150
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  109
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  109
Visa alla 2 format & utgåvor
Att vakta gamla Gretas katter kan väl inte vara så svårt, tänker Karl och hans vänner. Men varför säger Greta att de absolut inte får gå upp på vinden?

Ett rykte om att Greta en gång gjort något fruktansvärt får kompisgänget att börja fundera.

När mystiska saker händer i huset bestämmer sig vännerna för att ta reda på om ryktet stämmer. Varför är Greta så rädd för det som finns på vinden?

Viskningen från andra sidan är en mysrysare som handlar om vad som kan hända när rykten och fördomar får fäste. Den berättar om stora rädslor, stark vänskap och vikten av att våga sträcka ut en hjälpande hand även fast det är läskigt.

BTJ ger boken ett bra betyg. "

[...] Berättelsen är lätt att läsa och innehåller rysarens och spökhistorians alla välbekanta inslag samtidigt som den väcker frågor om hur man bör behandla sina medmänniskor. Ett kompisgäng ska passa en äldre kvinnas katter. Ljuset börjar blinka, det hörs konstiga ljud från vinden och det blåser kallt. När kompisarna börjar göra efterforskningar visar det sig att kvinnan haft en tvillingsyster som dött som barn. Rykten har sedan spridits om att hon knuffats från balkongen av sin syster och nu vill den döda systern ställa allt till rätta. I berättelsen finns också en klasskamrat till kompisgänget som har svåra familjeförhållanden och därför beter sig taskigt på flera sätt. Händelserna utspelas i ett mindre samhälle och visar hur ogrundade rykten och fördomar lätt får fäste och hur detta kan få stora konsekvenser för de inblandade under lång tid. Det framhålls på ett positivt sätt att det är viktigt att vara hjälpsam, inte döma någon, vara rädd om vänskap och att våga vara modig även när man är rädd. Författarna Lina Gullbrand och Maria Bäckman har tidigare tillsammans skrivit två böcker för mellanåldern om Tidsdribblarna (2022 och 2023) samt Läshataren (2023)."

Lektör Helene Ehriander, BTJ-häfte nr 15, 2023
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Viskningen från andra sidan
 2. +
 3. Tidsdribblarna räddar tronen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tidsdribblarna räddar tronen av Lina Gullbrand, Maria Bäckman (inbunden).

Köp båda 2 för 300 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Viskningen från andra sidan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mysrysare för bokslukaråldern
  Marias bokhylla, 31 augusti 2023

  När Greta åker iväg, ska Karl och hans kompisar vakta hennes katter. Hon säger åt dem att de absolut inte får gå upp på vinden, och det gör dem såklart nyfikna. Det börjar hända konstiga saker i huset och kompisgänget bestämmer sig för att undersöka om ryktet att Greta gjorde något fruktansvärt som ung stämmer, och går upp på vinden. Vad kan det vara som Greta är så nervös för? Eller är det bara elaka jämnåriga som spelar dem ett spratt?

  Viskningen från andra sidan är en mysrysare so... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna