Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2023-06-08
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Dimensioner
220 x 145 x 15 mm
Vikt
362 g
SAB
Hcg
ISBN
9789176349939

#Viola

Inbunden,  Svenska, 2023-06-08
162
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  99
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  99
Visa alla 2 format & utgåvor
Någon gick förbi i stallgången och jag höll andan. Jag ville inte alls bli påkommen med att gömma mig under en krubba. Det var obehagligt att någon tagit bilder och filmat mig i smyg. Att de sedan lagt ut dem och skrivit det där var än värre. Det värsta var att det bara kunde röra sig om tre personer, och att jag alltid kallat dem mina vänner.

Vem det var visste jag inte helt säkert. Hedda? Angelika eller Cissi? Hur skulle jag kunna lita på någon av dem igen?

Eveline är fjorton år och spenderar helst varje ledig sekund i stallet. Där finns hennes bästa kompis, Hedda och de andra stalltjejerna. Men framför allt finns hästarna! I stallet kan Eveline vara sig själv och slippa både skolan och familjen som aldrig förstår.

När tävlingsryttaren Felix kommer till stallet med sina två ponnyer, Viola och Casper, sätts kompisrelationerna på prov. Flera vill få chansen att hjälpa honom och gör allt de kan för att få sin vilja igenom. Nästan alla. Eveline är inte en sådan som tränger sig på. Därför blir hon väldigt chockad när Felix mamma frågar om hon vill rida Viola några dagar.

Plötsligt dyker ett främmande Instagram-konto upp med en väldigt bekant profilbild: kontot är skapat i Evelines namn, men det är inte hennes ...

Boken tar upp frågor kring nätmobbning, ekonomisk utsatthet och avundsjuka.Mycket bra, tycker BTJ som ger boken högt betyg.

"Maria Skotte Pekkari är grundskolläraren som skriver de böcker hon saknar i undervisningen och skolbiblioteken. Hennes femte bok #Viola ger en realistisk bild av livet i ponnystallet, hur ridningen kan verkagemenskapande men även segregerande eftersom de ekonomiska förutsättningarna och föräldrastödet är olika. [...] Eveline har inget avdetta, varken backning från familjen eller ekonomin för att utvecklas, Felix har däremot allt. Mot alla odds blirde vänner och Eveline hjälper Felix att hinna med båda sina tävlingsponnyer. Det ses inte med blida ögon avde forna vännerna som tycker att Eveline borde stå tillbaka och låta dem ta hand om både Felix och hansponnyer. Resultatet blir nätmobbning och fejkade konton startas på sociala media, som tur är finns rådigavuxna som tar det på allvar och sätter stopp. Det är ett stort plus att boken tar ungas utsatthet på nätet på allvaroch visar hur man kan agera för att få slut på det. Språket är vardagsnära och kan passa både på mellanstadietoch högstadiet. Berättelsen flyter på bra och läsaren funderar säkert på om detta är första boken i en serie."

Lektör Camilla Appelgren, BTJ-häfte nr 15, 2023
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. #Viola
 2. +
 3. Det spökar på äventyrsbadet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det spökar på äventyrsbadet av Joanna André (inbunden).

Köp båda 2 för 291 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Skotte Pekkari