Performativitet (häftad)
Format
Häftad (Paperback)
Språk
Svenska
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2017-08-08
Förlag
Stockholm University Press
Medarbetare
Snickare, Mrten
Dimensioner
215 x 140 x 10 mm
Vikt
268 g
Antal komponenter
1
Komponenter
4422:Standard Color 5.5 x 8.5 in or 216 x 140 mm (Demy 8vo) Perfect Bound on Standard 70 White w/Mat
ISBN
9789176350478
Performativitet (häftad)

Performativitet

Teoretiska tillmpningar i konstvetenskap: 1

Häftad Svenska, 2017-08-08
129
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad betyder performativitet? Och vad innebär det att tala om något som performativt? Den här läroboken vill klargöra och kritiskt belysa ett viktigt men ibland svårfångat begrepp.

Bokens bidrag tar upp konkreta tolkningssituationer och visar på direkta tillämpningar av begreppet. Genom att lyfta fram konstverk och andra bilder från olika historiska perioder och sammanhang visar vi hur performativitet är ett mångsidigt och användbart begrepp vid bildtolkning. Syftet är att förmedla den kritiska potential ett begrepp har när det aktiveras i relation till olika studieobjekt.

Boken riktar sig i första hand till studenter i konstvetenskap och andra ämnen där frågor om visualitet och visuella praktiker är centrala. Utgångspunkten är att boken inte bara ska ge en teoretisk förståelse av begreppet utan framförallt peka ut vägar och möjligheter till praktisk tillämpning.

Det här är första volymen i Teoretiska tillämpningar i konstvetenskap, som ingår i serien Basic Readings in Culture and Aesthetics.

Redaktörer för boken är Malin Hedlin Hayden och Mårten Snickare, professorer i konstvetenskap på Institutionen för kultur och estetik vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Performativitet
  2. +
  3. Ulla Molin : konsten att skapa den tidlösa trädgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ulla Molin : konsten att skapa den tidlösa träd... av Liselotte Fritz (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Malin Hedlin Hayden

  • Video Art Historicized

    Malin Hedlin Hayden

    Video art emerged as an art form that from the 1960s and onwards challenged the concept of art - hence, art historical practices. From the perspective of artists, critics, and scholars engaged with this new medium, art was seen as too limiting a n...

Innehållsförteckning

1. bildhandlingar: att skapa mening med titusbågen (mårten snickare); 2. när design görs (o)görs kön: om görandebilder, genus och genre (johanna rosenqvist); 3. anrop och svar: om det politiska utrymmet i janet cardiffs ljudinstallation forty-part motet (anna lundström); 4. den performativa blicken (peter gillgren); 5. jag är kanon: om orlans performativa performance (malin hedlin hayden)