Kejsaren av Portugallien (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (189.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
Svenska Ljud Classica
Inläsare
Kim Enoksson
Utgivningsdatum
2014-08-04
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9789176390764
Kejsaren av Portugallien (ljudbok)

Kejsaren av Portugallien Ljudbok

(15 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2014-08-04

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Jan Andersson i Skrolycka oroar sig för hur saker och ting ska bli med ett barn i hushållet men när hans dotter väl föds vänds hela hans värld på ända. Han älskar sin Klara Fina Gulleborg över allt annat, så när hon flyttar till Stockholm blir han förkrossad. Klara Fina hör sällan av sig och galen av saknad sjunker Jan in i en drömvärld. Han inbillar sig att hans dotter är kejsarinna av Portugallien och att detta gör honom till kejsare. Iförd sina kejserliga regalier inväntar han sin dotters återkomst samtidigt som han ifrågasätter bygdens sociala hierarkier och skapar sig ett sällan skådat rykte bland traktens invånare.

"Kejsaren av Portugallien" publicerades första gången 1914 och är en av Selma Lagerlöfs mest lästa romaner.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lärare. Hon debuterade med romanen "Gösta Berlings saga" 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest uppskattade och älskade författare genom tiderna och var också den första kvinnan som valdes in i Svenska Akademien, 1914.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kejsaren av Portugallien. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läsvärd klassiker
    -, 4 april 2023

    Verkligen jättefin! Rekommenderas varmt!

  2. Finns ingen som Selma
    -, 20 maj 2021

    Denna boken "tvingas" många läsa i skolan när man är ung, men att läsa den senare i livet får en att förstå budskapet och imponeras av selmas sätt att nå ut till en.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Selma Lagerlöf