Röda rummet (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Svenska Ljud Classica
Utgivningsdatum
2014-09-16
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9789176390955
Röda rummet (e-bok)

Röda rummet E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-09-16

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 15 format & utgåvor
Arvid Falk strävar efter frihet och sanning. Pengar och ära bryr han sig inte om. Hans familj ser dock annorlunda på saken och när Arvid påstås ha skickat in en synnerligen avslöjande artikel till en tidning tar en fejd sin början. Arvids bror blir mycket upprörd och hävdar att Arvid genom sina handlingar smutsat ner familjens namn. Arvid bestämmer sig för att dra sig undan och tar en rad olika jobb under tiden som han försöker komma underfund med vad det idealiska samhället skulle innebära. Är ett idealiskt samhälle ens möjligt?

"Röda rummet" är en självbiografisk roman av August Strindberg från 1879 och är en av Strindbergs mest kända verk. Boken har både filmatiserats och gjorts som tecknad serie och ses som startskottet för den moderna litteraturen i Sverige.

August Strindberg (1849-1912) var, och är fortfarande, av Sveriges mest framstående författare genom tiderna. Han var också bildkonstnär, dramatiker och journalist, och är känd för sin produktivitet. Han slog igenom med romanen "Det röda rummet" 1879 och har sedan dess varit en mycket prominent gestalt i det litterära Sverige.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av August Strindberg