Svindlande Höjder (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (458.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Svenska Ljud Classica
Inläsare
Katarina Ewerlöf, Johan Rabaeus
Utgivningsdatum
2014-09-18
Förlag
Saga Egmont
Översättare
Birgit Edlund
ISBN
9789176391037

Svindlande Höjder Ljudbok

(29 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2014-09-18

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 9 format & utgåvor
När hittebarnet Heathcliff får följa med Mr Earnshaw hem till det stora huset på Wuthering Heights är det början på hans nya liv. Heathcliff och Mr Earnshaws dotter Catherine finner varandra direkt, men trots att Heathcliff är älskad av fadern och systern kan brodern inte acceptera honom som en del av familjen. Heathcliff växer upp olycklig och svåråtkomlig och när hans fosterfar avlider försvåras hans liv ytterligare. Hans enda lycka och den enda som fortfarande älskar honom är Catherine, men deras vägar skiljs och Catherine gifter sig med en annan. När Heathcliff får höra om Catherines äktenskap med sin forne rival förmörkas hans värld och hämnden blir hans enda drivkraft.

Emily Jane Brontë (1818-1848) var en brittisk författare och är känd för sin enda publicerade roman, "Svindlande höjder", som publicerades 1847 under pseudonymen Ellis Bell. Tillsammans med sina systrar Charlotte och Anne spenderade Emily sin ungdom med att bygga upp fantasifulla världar dit de kunde drömma sig bort. Emily dog 1849, troligtvis på grund av sjukdomen tuberkulos.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Svindlande Höjder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fascinerande och med unika karaktärer.
  -, 8 februari 2023

  Boken är välskriven och höll mig fast till slutet, men själva historien är ganska mörk och våldsam.

  Själv trodde jag att den skulle påminna om Jane Austen's "Stolthet och fördom" och att Heatecliff skulle vara som "Mr Darcy". Det var den verkligen inte! XD
  Heatecliff är en riktigt otäck typ ju längre historien går. Faktum är att nästan alla karaktärerna är mindre trevliga människor, men det gör boken väldigt fascinerande att läsa. Den får trots allt ett någorlunda lyckligt slut.so... Läs hela recensionen

 2. Berättelse
  -, 14 augusti 2020

  En berättelse om livsöden i gammal tid. Trivsamt att lyssna.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Emily Bronte