Nord och syd (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
560
Utgivningsdatum
2022-03-25
Förlag
Modernista
Översättare
Anna-Karin Malmström Ehrling, Per Ove Ehrling
Originaltitel
North and South
Medarbetare
Maglio, Pietro (red.) / Petersen, Henrik (red.)
Dimensioner
216 x 143 x 38 mm
Vikt
758 g
SAB
Hce
ISBN
9789176450222

Nord och syd

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-03-25
231
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»En beundransvärd historia, full av karaktär & kraft.« Charles Dickens

En av de stora brittiska klassikerna i nyöversättning

Den unga Margaret Hale kommer till Milton i norra England tillsammans med sin far, som blivit frikyrkopastor som blivit frikyrkopastor efter att ha lämnat statskyrkan och en församling i den lantliga södra delen av landet. Mötet med den sjudande fabriksstaden och dess hårda klassgränser blir en chock för henne. Arbetare och fabriksägare drabbar samman på gatorna, och de första strejkerna utbryter.
För Margaret är det lätt att välja sida, hon får många vänner bland de fattiga och hamnar i konflikt med den nyrike textilfabrikören John Thornton, som föraktar sina arbetare. Men de svåra motsättningarna i samhälle och ekonomi kan inte förhindra att de två dras till varandra. Samtidigt som det viktorianska England förändras för alltid äger en kärlekshistoria med förhinder rum.
Med industristaden Manchester som förebild bygger Elizabeth Gaskell upp en hård och hänsynslös värld, men också hoppfull; de sociala förändringar som tar sin början visar också att en större mänsklig förståelse är möjlig. Nord och syd är en klassiker i den engagerade samhällslitteraturen, på nivå med Dickens eller Balzac, men med en helt egen människokännedom.
I svensk översättning av Anna-Karin Malmström Ehrling och Per Ove Ehrling.

ELIZABETH GASKELL föddes i London 1810 och avled 1865. Hennes mest kända roman, Nord och syd [1854] presenteras här i ny översättning - den första sedan 1856 - av Anna-Karin Malmström Ehrling och Per Ove Ehrling, med ett förord av litteraturkritikern Ingrid Elam.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nord och syd
  2. +
  3. Jane Eyre

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jane Eyre av Charlotte Brontë (inbunden).

Köp båda 2 för 450 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nord och syd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra bok!
    Blomman, 23 augusti 2023

    En mycket bra bok som ger många intressanta perspektiv på jämlikhet och jämställdhet i 1800- talets England. Mycket välskriven bok! En ny favorit.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elizabeth Gaskell