Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Den unga Eliten (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
340
Utgivningsdatum
2015-02-26
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Katarina Falk
Originaltitel
The Young Elites
Dimensioner
220 x 150 x 30 mm
Vikt
571 g
SAB
uHce
ISBN
9789176450932

Den unga eliten

(15 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-02-26
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Ny serie av författaren till Legend-trilogin!
»Var beredd på att bli fängslad och på att längta efter fortsättningen...« BOOKLIST
»Ett måste för den som gillar uppslukande fantasyböcker.« KIRKUS

Adelina Amouteru överlevde blodfebern. För ett årtionde sedan svepte denna dödliga sjukdom över hennes land. De flesta som smittades dog, och de barn som överlevde blev märkta av sjukdomen på egendomliga sätt. Adelinas svarta hår blev silverfärgat, hennes ögonbryn blonda, och hon har bara ett ärr där hennes vänstra öga en gång satt.
Adelinas pappa tror att hon är en malfetto, en avvikande styggelse som förstör familjens goda namn och står i vägen för deras framgång. Men några av de som överlevt febern sägs ha mystiska och kraftfulla gåvor, och även om deras identiteter förblir hemliga har de kommit att kallas Den unga Eliten.
Teren Santoro är ledare för en organisation vars uppgift det är att leta upp dessa personer och förgöra dem innan de kan förgöra nationen. Enzo Valenziano är medlem i The Dagger Society, en hemlig sekt inom Den unga Eliten som letar upp andra av sin egen sort innan Santoro hittar dem. Men när dessa två konfronteras med Adelina möter de en person med krafter som de aldrig tidigare skådat
Adelina har egenskaper som inte hör till den här världen. Hon har ett hämndlystet mörker i sitt hjärta. Och ett begär att utplåna alla som vågar trotsa henne.

MARIE LU [född 1984] är en amerikansk författare som fick ett stort internationellt genombrott med sin Legend-trilogi. Debuten såldes till 24 länder och blev en New York Times bestseller. Filmrättigheterna till Legend-trilogin såldes till CBS, och filmen kommer att produceras av teamet bakom Twilight-filmerna. Den unga Eliten är den första delen i hennes nya, hett efterlängtade ungdomsserie.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Den unga eliten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Uppslukande & spännande
  Linnéa, 6 mars 2017

  Den unga eliten resulterade i en enda lång lässtund för mig på grund av hur spännande och bra skriven den var. Jag är 18 år och boken passar mig perfekt men jag kan även tänka mig att den är passande för ungdomar mellan 12 till 20 år. Lika läsvärd som Legend-trilogin. Det enda som är kontroversiellt i mina ögon är att slutet inte riktigt är ett typiskt Hollywood-slut utan väldigt djärvt. Kan inte riktigt bestämma mig vad jag tycker om det så du bör avgöra själv genom att läsa boken.

 2. Går ej att sluta läsa
  Solrosen, 21 december 2016

  Jag älskade totalt Den unga eliten. Den var så bra att jag inte kunde lägga ner boken. När jag väl hade börjat läsa ville jag bara veta vad som skulle hända näst. Läste ut den på två dagar och ville bara ha mer.

 3. Hur bra som helst!!
  Maria T Stoltz, 2 augusti 2015

  Alltså, en av de bästa jag har läst i hela mitt liv!! Jag älskar huvudpersonen och de runt omkring den, jag kunde nästan inte sluta läsa när det var dags att sova, och det gjorde jag inte heller, och det som gjorde att jag inte kunde sluta läsa var att det hela tiden var något som hände och efter det så kom något nytt..😅
  Slutet var inte som jag hade väntat mig, och jag lääängtar efter fortsättningen. 🙈😍😍

 4. Inte speciell
  Mimmi74, 11 maj 2015

  Ingen person i boken gjorde något särskilt intryck och boken var sådär. Den gick att läsa, men inte mycket mer än så.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Marie Lu