Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2021-01-10
Förlag
Modernista
Översättare
Jan Ristarp
ISBN
9789176451748

Skattkammarön E-bok

E-bok,  Svenska, 2021-01-10

Styckköp

109
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 15 format & utgåvor
Med en svårtolkad karta och drömmar om rikedom kommer Jim Hawkins, tillsammans med kapten Smollett och manskapet på skeppet Hispaniola, till ön där den mytomspunne piraten kapten Flint ska ha begravt sin skatt. Fast med en besättning som till stora delar består av Flints gamla underhuggare ligger myteriet nära. Ben Gunn blir Jims vän, men Long John Silver, kapten Flints enbente kock, visar sig vara en grandios motståndare.
Skattkammarön är ett slags äventyrsromanernas äventyrsroman, som har blivit stilbildande och vuxit till en egen mytologi, vars gestalter har lyskraft som få andra. Den har filmatiserats och bearbetats många gånger, men den ursprungliga romanen drar ständigt in nya generationer av läsare i sin trollkrets.

ROBERT LOUIS STEVENSON [1850-1894] var en skotsk romanförfattare, poet, essäist och reseskildrare. Stevenson finns på listan över världslitteraturens 30 mest översatta författare och han har hyllats av Marcel Proust, Jorge Luis Borges, Vladimir Nabokov, Ernest Hemingway och Bertolt Brecht. Hans mest berömda verk är den gotiska sci-fi-kortromanen Dr Jekyll & Mr Hyde, samt äventyrsromanen Skattkammarön.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Robert Louis Stevenson