Vem är rädd för Virginia Woolf? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2017-05-10
Förlag
Modernista
Översättare
Sven Barthel
Originaltitel
Who's Afraid of Virginia Woolf?
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 144 x 13 mm
Vikt
285 g
SAB
Hce.02
ISBN
9789176453414

Vem är rädd för Virginia Woolf?

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2017-05-10
118
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Nattsvart komedi och modern klassiker

I Edward Albees klassiska nattsvarta komedi Vem är rädd för Virginia Woolf? möter vi George och Martha (namngivna efter presidentmakarna Washington) och några halvfrämlingar de plockat upp på en fest. De står inför en brinnande natt av oförglömliga smädelser - och livsfarliga lekar. Vid nattens ände väntar den knappt uthärdliga klimax som chockerat generationer av läsare och åskådare sedan dramats urpremiär i New York 1962.
Titeln är enligt författaren själv en formel för att utmana vem som helst att se »livet minus alla falska illusioner«. Edward Albees Vem är rädd för Virginia Woolf? hör till den moderna amerikanska litteraturens största klassiker.
Här i bokform på svenska för första gången på hela 53 år i Sven Barthels klassiska översättning.

EDWARD ALBEE [f. 1928] är en amerikansk författare och dramatiker. Hans tidiga dramer räknas som den amerikanska litteraturens viktigaste bidrag till den absurda teatern i Jean Genets, Samuel Becketts och Eugène Ionescos efterföljd. Mest berömt är Vem är rädd för Virginia Woolf? [Who' s Afraid of Virginia Woolf?, 1962], som spelades 664 kvällar efter premiären, och som filmatiserades 1966 i regi av Mike Nichols. Dramat har återuppförts på Broadway ett flertal gånger, senast 2012.

»Den finns en stark känsla av fara i Edward Albees verk, och man vet aldrig riktigt vad som ska hända härnäst. Jag tror att en av de viktigaste ingredienserna i hans verk är ofoget.« | Harold Pinter

»Det verbala sparrandet och våldet i Edward Albees tidiga mästerverk är häpnadsväckande, rentav skrämmande, och ändå så bittert, fruktansvärt roligt.« | The Times
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vem är rädd för Virginia Woolf?
  2. +
  3. I väntan på Godot : en tragikomedi i två akter

De som köpt den här boken har ofta också köpt I väntan på Godot : en tragikomedi i två akter av Samuel Beckett (inbunden).

Köp båda 2 för 347 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Edward Albee