Motivet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2017-06-21
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Eva Sjöstrand
Originaltitel
The Book of Evidence
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 143 x 25 mm
Vikt
434 g
SAB
Hce
ISBN
9789176453810

Motivet

Inbunden,  Svenska, 2017-06-21
74
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
* Vinnare av Guinness Peat Aviation Award 1989 *

»Farligt fulländad prosa.« | Don DeLillo

»Mästerlig roman, vars poetiska kvaliteter, aristokratiska ironi och sinne för stor smärta påminner om Vladimir Nabokovs Lolita.« | Washington Post


Freddie Montgomery är en före detta universitetslärare i statistik. Nu sitter han häktad i ett smutsigt fängelse i Dublin, misstänkt för mord. Fängelset har han börjat kalla för »hemma« och nu är han redo att berätta sin historia. Så följer den hisnande dokumentationen om en människa som undan för undan släpper spärrarna för en förtvivlan utan mått eller mål. Om hur han och hans fru Daphne, som länge levt över sina tillgångar, funnit på dumdristiga sätt att hantera sitt växande pengabehov. I en spiral av händelser hamnar Freddie i situationen där han kliver över gränsen till det värsta brottets avgrund.
Läsarens problem blir till sist detsamma som domarens: Talar Freddie ens ett uns sanning?
John Banvilles roman Motivet [The Book of Evidence, 1989] har jämförts med Vladimir Nabokov, Albert Camus och Fjodor Dostojevskij och räknas i dag till en av de stora brittiska romanklassikerna. I översättning av Eva Sjöstrand och med ett nyskrivet efterord av litteraturvetaren och John Banville-forskaren Joakim Wrethed.

JOHN BANVILLE [f. 1945] är en irländsk författare, dramatiker och journalist. Belönad med priser såsom Booker Prize, Austrian State Prize for European Literature, Franz Kafka Prize, Prince of Asturias Award, Guinness Peat Aviation Award och Irish PEN Award.

»Inte lättvindigt tar jag till jämförelser med böcker som Albert Camus Främlingen och Fjodor Dostojevskijs Brott & straff, men det är frestande efter att ha läst John Banvilles svindlande roman.« | Publishers Weekly

»Som upphostad från helvetet.« | The New York Times Book Review
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Motivet
  2. +
  3. Drömmarnas palats

De som köpt den här boken har ofta också köpt Drömmarnas palats av Ismail Kadare (inbunden).

Köp båda 2 för 273 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av John Banville