Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2016-09-12
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Per Ove Ehrling, Anna-Karin Malmström Ehrling
Originaltitel
The Professor
Medarbetare
Maglio, Pietro (red.) / Petersen, Henrik (red.) / Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 143 x 23 mm
Vikt
440 g
SAB
Hce
ISBN
9789176454299
Professorn (inbunden)

Professorn

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2016-09-12
89 199 Du sparar 110 kr!
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Första svenska översättningen på 150 år!

»Brontës oefterhärmliga tonfall är skickligt klätt i svensk språkdräkt, för första gången på två sekel. Professorn är fängslande och skriven med skarp psykologisk blick.« | BTJ-häftet

Den föräldralöse William Crimsworth vill slippa ett liv som kyrkoherde och tar anställning hos sin bror Edward. Där blir tillvaron svår, till slut outhärdlig. I stället börjar William ett nytt liv, i ett nytt land han inte förstår. Av egen kraft måste han skapa sig en plats i en värld full av falskhet och besvikelser.
Med Professorn ville Charlotte Brontë göra uppror mot dåtidens förväntningar. Här lade hon grunden för teman hon också utforskade i Jane Eyre och Villette. Romanen är en skildring av en människas kamp, men också av längtan och begär. Vid sidan av den städade Crimsworth finns mer färgstarka personer, som den demoniske Mr Hunsden och den gåtfulla Zoraïde Reuter. Det går också att skymta författaren själv, sedd utifrån.
En engelsk klassiker i översättning av Anna-Karin Malmström Ehring och Per Ove Ehrling - den första svenska översättningen sedan 1858 - med ett nyskrivet förord av litteraturforskaren Thomas Sjösvärd.

CHARLOTTE BRONTË [1816 - 1855] var en engelsk författare, född i Thornton i West Yorkshire. Hon hade fem syskon, av vilka två var författarna Emily och Anne. Flera av Charlotte Brontës romaner hör till den engelska litteraturens klassiker.

»Charlotte Brontë utforskar här sin kallelse, sitt sår och hon försöker trevande, som i en dröm finna de olika stigar som kan leda en till att bli hel.« | SANDRA M. GILBERT & SUSAN GUBAR, THE MADWOMAN IN THE ATTIC
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Professorn
  2. +
  3. Villette

De som köpt den här boken har ofta också köpt Villette av Charlotte Brontë (inbunden).

Köp båda 2 för 198 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Charlotte Brontë