Adams revben (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2023-03-28
Förlag
Modernista
Översättare
Anita Theorell
ISBN
9789176456279

Adams revben E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-03-28

Styckköp

109
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Det är människor som skapar problem, tänkte Ebla där hon låg på sin matta i hyddan. Men det finns inget problem som inte har en lösning.«

När Ebla får reda på att hennes farfar lovat bort hennes hand till en trettio år äldre man i utbyte mot kameler vet hon att hon måste göra något. Hon tillhör den nomadiska Jes-klanen där kvinnorna är helt underordnade männen. Hon kan varken skriva eller läsa, och hon är föräldralös - makten över hennes liv tillhör hennes farfar. Men Ebla vill ta sina egna beslut, och hon har länge lekt med tanken på att rymma.
Nuruddin Farahs debutroman Adams revben är en banbrytande skildring av mäns förtryck mot kvinnor i hemlandet Somalia, skriven ur en ung kvinnas perspektiv.
I översättning av Anita Theorell.

NURUDDIN FARAH, född 1945 i Baidoa, är en somalisk romanförfattare, novellist, dramatiker och översättare. Sedan länge räknas han till de mest betydande afrikanska författarna och är översatt till ett tjugotal språk. Återkommande teman i hans böcker är kvinnors frigörelse i Somalia och politisk korruption i det postkoloniala Afrika. 1998, samma år som »Blod i solen«-trilogin fullbordats, mottog han Neustadtpriset, ett av världens mest prestigefyllda litterära priser.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nuruddin Farah