Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Glastronen (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
399
Utgivningsdatum
2016-03-15
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Lena Jonsson, Emma Jonsson Sandström
Originaltitel
Throne of Glass
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
220 x 145 x 30 mm
Vikt
550 g
ISBN
9789176458426

Glastronen

(24 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-03-15
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Första boken i den storsäljande Glastronen-serien

»Läs den om du är en fantasyälskare.« Betyg: 5 av 5 - Emilias boktips

»Så spännande att man bara vill ha mer, mer och mer!« Betyg: 5 av 5 - Bokriket

»Handlingen är absolut briljant, och jag ÄLSKAR den. Lönnmördare, palatsintriger, magi och romanser. Vad mer kan man begära?« Petras bokblogg

I kungadömet Adarlan där magi och gamla seder förbjudits, och där härskaren styr med järnhand kallas landets främsta lönnmördare, 18-åriga Celaena Sardothien, till rikets vackra, skimrande glasslott.
Hon reser dit, inte för att mörda kungen, utan för att vinna sin frihet. Om Celaena besegrar tjugotre motståndare i en tävling mördare, tjuvar och soldater blir hon frigiven från fängelset och kommer att få tjäna som kungens kämpe.
Kronprinsen, Dorian Havilliard, kommer att utmana henne. Kaptenen för livgardet, Chaol Västfall, kommer att träna henne. Och båda kommer att försöka vinna hennes hjärta. Men något ondskefullt ruvar i glasslottet, något som är där i syfte att döda.
Celaenas kamp för sin frihet övergår till en kamp för överlevnad, till ett desperat försök att förgöra de mörka krafterna innan de utplånar hela hennes värld.
Glastronen är första delen i den storsäljande Glastronen-serien.

SARAH J. MAAS är en amerikansk ungdomsboksförfattare som har slagit igenom stort med Glastronen-serien. Hennes böcker har översatts till mer än 35 språk och sålt i över 9 miljoner exemplar världen över. En TV-serie baserad på Glastronen-sviten kommer att produceras av Mark Gordon, som bland annat gjort Ray Donovan och Grey's Anatomy. Sarah J. Maas är även aktuell med sin nya bokserie: Ett hov av taggar & rosor. Hon är bosatt i Pennsylvania tillsammans med sin make och hund.

»Celaena är en hjältinna att älska!« Prickiga Paula

»Oumbärlig läsning för alla som gillar episk fantasy.« USA TODAY

»Jag fastnade direkt i den här världen och hade jag inte haft lördagsjobb hade jag suttit uppe hela natten mellan fredag och lördag för att läsa ut den.« Vargnatts bokhylla
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Glastronen
 2. +
 3. Midnattskronan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Midnattskronan av Sarah J Maas (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Glastronen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Riktigt bra bok
  Jan Daniel Nordström, 11 februari 2022

  Denna bok var utan tvekan en mycket positiv överraskning. Sarah J Maas lyckas verkligen bygga karaktärerna och storyn på ett enormt skickligt och engagerande sätt. Historien innehåller allt från romantik, action, mystik och en bra dos av humor. Efter att läst första delen införskaffade jag de resterande böckerna i serien läser nu vidare. Kan varmt rekommendera denna bok.

 2. Fantastisk!
  Marja Berling, 24 maj 2021

  Älskade verkligen denna boken. Intressanta karaktärer och handling! Allt med Sarah J Maas är fantastiskt! Har redan beställt de två nästkommande delarna :)

 3. FANTASTISK
  Izabella, 14 oktober 2020

  Väldigt spännande och rolig bok! Med många intriger runt hovet samt mycket tvistar! Kärlek, uppror, mord ja fantasy helt enkelt!

 4. Kommer läsas flera gånger!
  @r.norrby, 26 april 2018

  Denhär boken stod i veckor och blängde på mig i skolbiblioteket, och när jag väl tog upp den var jag såld. Celaena är underbar, hon har en personlighet, något som många karaktärer i fantasykrigsböcker saknar, är medveten om att hon är bäst och man vill läsa mer eftersom det lurar något stort och mörkt här. Jag tror vi måste gräva djupare.

 5. Tummen upp
  Sandra Sandberg, 9 oktober 2017

  Den är lättsamt att läsa. Du fastnar fort för Celaena när du får följa hennes kamp för frihet. Du lär känna henne i takt med Chaol och Dorian. En vänskap med Nehemia du kan lita på. En hund som snärjer hennes hjärta för evigt. Men fortfarande en kamp på liv och död för att bli kungens kämp. Att jobba för en kung som dödade hennes familj kommer hon att överleva detta.

 6. Överträffade mina förväntningar
  Solrosen, 21 december 2016

  Jag hade inte så stora förväntningar när jag började läsa, men jag måste erkänna att jag var helt såld när jag väl hade började. Denna boken är mycket bra. Helt fantastisk. Den är fartfylld och det händer alltid något. Man kan inte gissa sig till något och man undra hela tiden vad som skulle hända näst. Huvudpersonen och de andra karaktärerna är helt fantastiska. En riktig fartfylld fantasi bok. Kan inte vänta tills nästa bok kommer ut. vill bara ha mer.

 7. Garanterat en ny hitserie!
  Jolanta Helena Gabor Kempe, 15 september 2016

  Mycket bra! Uppfriskande med en huvudperson som är tjej, vacker, ung och dessutom spöar stora, starka, vuxna män i kampen med ondska! Första boken läser man på ett ögonblick. Och då undrar man, när kommer nästa bok? Synd att man måste avbryta historien när den är som bäst.

 8. Nådde upp till mina förväntningar
  Cecilia (Göteborg), 27 april 2016

  Jag hade väldigt höga förväntningar över denna boken och kan utan tvekan säga att den inte gjorde mig besviken.

  Huvudpersonen som jag hade tänkt mig skulle vara en kylig lönnmördare är istället en tjej som fått en svår uppväxt. Jag skulle beskriva henne som rolig och smart.

  Denna boken skulle passa för de som gillar både fanatsy som t.ex. "Den unga eliten" och dystopier som t.ex. "Divergent serien"

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Sarah J Maas