Med känsla för barns självkänsla (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (105.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Petra Krantz Lindgren
Utgivningsdatum
2015-02-09
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176510322
Med känsla för barns självkänsla (ljudbok)

Med känsla för barns självkänsla Ljudbok

(24 röster)  |  Läs 6 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2015-02-09

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"När du skäller på mig, mamma, är det svårt för mig att älska mig själv."Så löd rubriken på ett inlägg som jag skrev på min blogg vid ett tillfälle. I inlägget beskrev jag ett samtal som jag hade haft med min sjuåriga dotter, där jag frågade henne om hon älskade sig själv. Hon svarade att hon oftast gjorde det, men att hon kände sig dum när jag pratade med arg röst till henne och "när jag känner mig dum är det svårt för mig att älska mig själv"." Den här boken handlar om självkänsla. Om hur den naturligt finns i våra barn, och hur vi kan handla för att uppmuntra den. Självkänsla är den plattform utifrån vilken många andra egenskaper utvecklas. Barn med sund självkänsla accepterar och gillar sig själva, de lyssnar på sina egna och andras känslor och behov, de höjer sin röst mot orättvisor, vågar gå sina egna vägar i livet, tar ansvar för sina misstag, tar kritik på ett konstruktivt sätt. Och de vet att de duger för den de är och inte för sina prestationer. Petra Krantz Lindgren är beteendevetare i botten och håller kurser och föreläsningar i Aktivt Föräldraskap om kommunikation och konflikthantering med barn. Hon driver också bloggen "En annan du". De föräldrar hon möter där är alla engagerade och kärleksfulla, de älskar sina barn men kan ha svårt i kontakten med dem - något som ganska lätt kan rättas till, menar hon. Den här boken handlar därför också om kommunikation. Vi får en mängd råd, övningar och situationer från levande livet, bland annat baserade på modellerna Aktivt Föräldraskap och Non Violent Communication samt den danske familjeterapeuten Jesper Juuls idéer. Hur lyssnar vi uppmärksamt, hur talar vi utan att kränka, hur låter vi våra barn vara precis så kompetenta som de är?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Med känsla för barns självkänsla. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jättebra bok!
  -, 1 oktober 2022

  Fantastiskt bra bok. Mycket bra tipps och tänkbart. Har läst den tre gånger nu och hoppas jag ska kunna bli en bättre mamma.

 2. Mycket bra bok!
  Malin , 14 juli 2021

  Den väcker många tankar och ger bra exempel som hjälper till att skapa god förståelse. Exemplen fick mig för övrigt att skratta gott när hon drog paralleller med hur vi bemöter barnen och hur det istället skulle uppfattas i ett vuxet förhållande.
  Har ändrat mitt sätt att bemöta mina barn efter att ha läst denna bok och det har gett goda resultat! Mindre konflikter och gladare barn!

 3. Värt att läsa för alla som träffar barn i sin vard
  -, 21 juni 2020

  En bok med tydliga formuleringar och konkreta exempel. Väcker många tankar.

 4. Riktigt bra. Borde alla föräldrar ta del av
  -, 14 maj 2020

  Allmänt bra ! Tänkvärt och bra formulerat. Vet ej mer cad jag ska säg

 5. Tänkvärd och inspirerande
  sn, 14 juni 2019

  Många bra exempel som på ett pedagogiskt sätt tydliggjorde författarens resonemang.

 6. Underbar bok
  Maggan, 20 juni 2018

  Fick många tankeställare om hur vi behandlar våra barn, samt många nyttiga tips och råd. Petra har en underbar närvarande levande röst att lyssna på. Jag kan varmt rekomendera.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Petra Krantz Lindgren

 • Barns självkänsla. Den korta versionen

  Petra Krantz Lindgren

  Detta är en sammanfattad version av Petra Krantz Lindgrens framgångsrika bok "Med känsla för barns självkänsla". En bok om föräldrar och barn, självkänsla och medkänsla, konflikter och vikten av att se saker från olika håll. Hur lyssnar vi uppmärk...