När klockan slår fem (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (252.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Marianne Jidhoff (del 5)
Inläsare
Anna Maria Käll
Utgivningsdatum
2015-11-02
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176510605

När klockan slår fem Ljudbok

(132 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2015-11-02

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Svek, lögner och mördande elegans

Femte delen i den populära Elegant crime-serien är här. Den ovanliga men mycket populära deckarhjältinnan Marianne Jidhoff - medelålders änka och åklagarsekreterare - är tillbaka.

Det är sensommar och Stockholm skakas av en rad överfallsvåldtäkter i de finaste kvarteren på Östermalm. När ett av våldtäktsoffren mördas, och hon visar sig vara dottern till en välrenommerad kommissarie, får åklagarsekreterare Marianne Jidhoff och hennes kollegor det känsliga fallet. De börjar misstänka att det finns kopplingar till en serie våldtäkter som skedde tjugo år tidigare i Lunds studentkretsar. Tillvägagångssättet då liksom nu är utstuderat - efter att noggrant ha valt ut sina offer tar sig gärningsmannen in i deras hem när de sover.

Marianne Jidhoff, kriminalkommissarie Torsten Ehn och kriminalassistent Augustin Madrid anar att våldtäktsmannen själv har kopplingar till Östermalm, men upptäcker snart hur svårt det är att få familjerna i de eleganta våningarna att prata om en av de sina.

Denise Rudberg tar oss än en gång med in i överklassens salonger och bjuder på både krypande spänning och elegant underhållning.

"Jag tycker om kombinationen av det eleganta livet, grymma brott och det kvinnliga perspektivet. Även författarens engagemang i angelägna samhällsproblem gör hela bokserien mycket läsvärd."

Håkan Nordman, general för Svenska Deckarfestivalen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av När klockan slår fem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Påminner om...
    -, 1 oktober 2018

    ...ett verkligt fall, något som hände i GBG om jag inte minns fel.
    Kvinnors utsatthet är verkligen ett brännhet ämne och här kan man leva sig in i kvinnors rädsla för män som våldtar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Denise Rudberg