Under det rosa täcket : om kvinnlighetens vara och feministiska strategier (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (188.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gunilla Leining
Utgivningsdatum
2015-07-02
Förlag
Bonnier Audio
Illustratör/Fotograf
Maija Louekari
ISBN
9789176510964

Under det rosa täcket : om kvinnlighetens vara och feministiska strategier Ljudbok

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2015-07-02

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Journalisten och författaren Nina Björk talar i Under det rosa täcket för en feminism som inte gör kvinnan till en utopi, som inte ger henne en ''naturlig'' identitet - utan som istället kämpar för en frigörelse från fasta könsidentiteter. ''Under det rosa täcket'' väckte en enorm uppmärksamhet när den utkom första gången 1996 och fick snabbt kultstatus, inte minst bland unga tjejer. Den anses idag vara en av de viktigaste feministiska böcker som utkommit i Sverige under de senaste åren. Höstens fyra böcker i serien Albert Bonniers Klassiker är av helt olika karaktär och skrevs under olika epoker, men de har alla det gemensamt att det är kvinnors villkor som står i fokus. När vi på redaktionen letar i våra arkiv efter titlar att lyfta fram i serien är det ofta de manliga författarna som dominerar - i höstens släpp har vi velat lyfta fram fyra riktigt starka texter som har bäring än idag om kvinnor som går sin egen väg. För den sjuttiotalsinspirerade formen står den finska designern och illustratören Maija Louekari som för många är mest känd för sina färgsprakande och uttrycksfulla mönster för finska Marimekko.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Under det rosa täcket : om kvinnlighetens vara och feministiska strategier. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Borde vara obligatorisk läsning i gymnasiet
    -, 19 september 2020

    Nina Björk reder ut begrepp och infallsvinklar med befriande - om dock ibland väl omständliga - beskrivningar och resonemang. Efter läsning upplever jag det hart när omöjligt att inte utgå ifrån eller årminstone referera till denna grundliga text när vi diskuterar feminism och könsroller i ett modernt västerländskt samhälle.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nina Björk