Den vita stenen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (80.6 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Inläsare
Gunnel Linde
Utgivningsdatum
2015-09-07
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176511381
Den vita stenen (ljudbok)

Den vita stenen Ljudbok

Ljudbok (MP3), Svenska, 2015-09-07

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det finns en sorts vita stenar som är så vackra och lena att man absolut måste ha dem. Fia hade en sådan sten. Hon hade inte tänkt ge bort den, men så träffade hon Hampus, skomakarens unge, som lovade att måla ögon-näsa-mun på kyrkklockan om han bara fick stenen. Han skulle leda elefanter med bara händerna också, sa han. Och det gjorde han.

Men svårigheter tonar upp sig på alla kanter. Svårigheter som stora arga hushållerskor, låtsas-snarkande häradshövdingar och andra o-människor som är svåra att handskas med. Hela livet kan vara emot en till slut, så man nästan inte vill vara med längre. Men den vita stenens magi övervinner allt. Åtminstone skall den göra det om allt är på riktigt.

En magisk berättelse om vänskap och utmaningar, belönad med Nils Holgersson-plaketten. Den vita stenen ingår i Bästa Bokvalet, ett urval av de bästa böckerna som utkommit under senare delen av 1900-talet. Moderna klassiker som varit starka läsupplevelser för en ung läsargeneration.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunnel Linde

  • Rädda Joppe : död eller levande!

    Gunnel Linde

    Rädda Joppe - död eller levande! Den sammetslena mullvadens hiskliga äventyr : en rysare för de lite yngre barnen! Femårige Ola älskar sin mjukismullvad Joppe och vill ha med honom överallt. Det besvärliga är bara att Joppe hela tiden försvinner. ...

  • Mit Jasper im Gepäck

    Gunnel Linde

    Es gibt Kinder, denen geht es gut! Die haben eine Tante, die sie zu einer Reise nach Kopenhagen einlädt. Und sie in den Zoo führt, wo es eine Lotterie mit herrlichen Gewinnen gibt: Das Tigerfell mit festsitzendem Kopf geht leider nicht an Annelie ...