Skynda att älska (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (156.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Alex Schulman
Utgivningsdatum
2015-11-02
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176511404

Skynda att älska Ljudbok

(35 röster)  |  Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2015-11-02

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
När Alex föddes hade hans pappa redan ett helt liv bakom sig, vuxna barn i tidigare äktenskap, jobbat med Lennart Hyland, umgåtts med Zarah Leander och slagits mot ryssen under finska vinterkriget. Alex pappa var inte som kompisarnas pappa. Alex far var gammal.

Alex har inte orkat besöka torpet i Värmland sedan hans pappa gick bort. När han till slut återvänder väcks starka minnen till liv, somliga gamla och bekanta, andra nya och helt oväntade även för honom själv. Utan direkt eftertanke börjar Alex samla på minnena, det blir en daglig rutin och snart har han hundratals minnesfragment i anteckningsboken. Här har de vävts samman till ett slående ömsint, vemodigt och kärleksfullt porträtt av en far. Och en stark berättelse om hur det är att växa upp med en åldrande förälder. Redan som barn reflekterar Alex över att hans pappa inte kastar upp honom i luften och busar med honom som hans kompisars pappor gör. Och som ung vuxen bär han en ständig oro för att pappan ska gå upp mitt i natten och råka trilla. Mer än en gång har det hänt att han fått lämna krogkön för att i ilfart åka hem och hjälpa pappa. Och istället för att komma hem på den årliga kräftskivan får han och fadern vänja sig vid att ses på ålderdomshemmet med insmugglade kräftor och whisky. Efter begravningen kämpar Alex med sina egna känslor och han blir en mästare på att stänga av dem, tills en dag då det inte går att hålla tillbaka längre. I Skynda att älska får läsarna möta en ny sida av Alex Schulman långt från den skoningslösa satir som hans krönikor och bloggtexter kännetecknas av. Vemod och sorg blandas med humor och oceaner av kärlek. En gripande berättelse om en far och en son och deras kamp mot tiden. Allan Schulman gick bort 2003, Alex var då 27 år, Allan 84.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Skynda att älska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett vackert porträtt av en älskad far
  -, 21 oktober 2022

  Så berörande, som om man kände både far och son.

 2. Givande
  -, 14 november 2021

  Rekommenderas. Känslomässigt starkt

 3. Ömsint berättelse
  -, 24 oktober 2021

  Mycket vemod och svärta när Alex berättar om sitt förhållande till sin gamla pappa och de svårigheter som uppkom, speciellt de sista åren under hans levnadstid.

 4. Kan Alex älska?
  Marisol, 7 augusti 2019

  Jag vet inte, många ogillar Alex S. men jag började läsa hans böcker och jag gillar dem. Han har onekligen talang för att berätta en historia. Bra och lättläs bok den här också dock inte så spännande som om hans mormor.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Alex Schulman