Lars Hård (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (256.5 MB)
Språk
Svenska
Serie
Lars Hård (del 1)
Inläsare
Torsten Wahlund
Utgivningsdatum
2016-02-23
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176511862
Lars Hård (ljudbok)

Lars Hård Ljudbok

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2016-02-23

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
"Tre flickor gick förbi en av statarbostäderna på herrgården och de tittade in genom fönstret. Det var herrskapsflickor klädda i manskläder av khaki. De hade kommit för ett par veckor sedan och nu visste folk att de skulle lära sig lantbruk och trädgårdsskötsel. Det stora kvinnoöverskottet gör att alla inte kan bli fint gifta och då gäller det att gå nya vägar. Så sade statkarlen Hårds son Lars, som nyss kommit från staden. Flickorna tittade in genom fönstret i statkojan, de hade kanske hört att Lars kommit hem och var utan arbete. Hur kunde han se ut, han borde väl ha litet mera takter i sig än pojkarna vid gården som aldrig varit ute i världen."

Samlingsvolym med Jan Fridegårds klassiska trilogi: Jag Lars Hård (1935), Tack för himlastegen (1936) och Barmhärtighet (1936).

Jan Fridegård, 1897-1968, hör till proletärförfattarna, närmare bestämt statarskolan, och trilogin om Lars Hård räknas numera till den svenska litteraturens moderna klassiker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lars Hård. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Språkliga mockasiner över hård och karg längtan.
    -, 1 september 2019

    Fridegård har språket och läsaren i respektfullt grepp genom alla passager och situationer. Sympatin för den oföretagsamme och tankesvävande Lars Hård är otvungen men lite sorgstämd. Tillbakablicken på det svenska fattiglivet under svåra tider är spännande och ger beska perspektiv - tyvärr återigen alltför aktuella idag. Bra läst!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jan Fridegård