Alla borde vara feminister (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (26.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
8 mars
Inläsare
Katarina Wennstam
Utgivningsdatum
2015-12-01
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Niclas Hval
ISBN
9789176512173

Alla borde vara feminister Ljudbok

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2015-12-01

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Katarina Wennstam läser Alla borde vara feminister - Chimamanda Ngozi Adichies personliga och inspirerande upprop för en feminism som angår oss alla och som lyfter blicken ut mot världen. Texten är från början ett bejublat TED-talk som setts av över två miljoner människor på Youtube, och som samplats av Beyoncé i låten ***Flawless.

Första gången författaren Chimamanda Ngozi Adichie blir kallad feminist är hon fjorton år. "Det var inte någon komplimang. Det hörde jag på tonen - det var en ton som hade passat ett yttrande som: 'Du är ju för terrorism.'" Istället för att värja sig mot ordet bestämmer sig Chimamanda Ngozi Adichie för att göra det till sitt, och strunta i omgivningens invändningar om att alla feminister är olyckliga och ogifta manshatare, att feminism är något i grunden oafrikanskt och att riktiga feminister inte bär läppglans.

Alla borde vara feminister ges ut i samarbete med Sveriges Kvinnolobby, FN-förbundet, LO, TCO, Teskedsorden, Unizon och Gertrud Åström. Boken distribueras under december månad som en gåva till alla elever i årskurs 2 i den svenska gymnasieskolan.

"Genus spelar en viktig roll i hela världen. Och jag skulle gärna vilja att vi i dag börjar drömma om ett annorlunda samhälle. En rättvisare värld. En värld med lyckligare män och lyckligare kvinnor som är ärligare mot sig själva. Och det är så här vi ska börja: vi måste uppfostra våra döttrar annorlunda. Vi måste även uppfostra våra söner annorlunda."

Chimamanda Ngozi Adichie
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Alla borde vara feminister. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok för att börja se strukturer.
  Linnea, 21 februari 2020

  Egna erfarenheter som går att känna igen sig i och bra formulerade mål.

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 21 december 2015

  Femtio sidor eller fyrtio minuter, beroende på vilket format som man föredrar. Jag lyssnade på den, och det var Katarina Wennstam som var uppläsare.

  En mycket bra och viktig bok, som alla borde ta sig tid till att läsa eller lyssna på.

  Rekommenderas varmt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Chimamanda Ngozi Adichie