Djävulsdoften (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (294.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Malin Fors (del 10)
Inläsare
Mirja Turestedt
Utgivningsdatum
2016-10-07
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176512609

Djävulsdoften Ljudbok

(27 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2016-10-07

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Malin Fors fortsätter kampen mot ondskan - nu i Bangkok

Efter succén med årstids- och elementserierna, inleder Mons Kallentoft en ny svit inspirerad av de fem sinnena. I den första delen, Djävulsdoften, har kriminalinspektör Malin Fors lämnat Linköping för den myllrande miljonstaden Bangkok. En stad fylld av dofter, färger, ljud och smaker. Men också av korruption, våld och död.

Malin Fors befinner sig på flykt. Ett ouppklarat fall och en personlig kris har fått henne att falla dit igen. Hon har druckit sig genom kvällar och nätter, och allt snabbare närmat sig botten. Som en sista chans har hon fått tjänstledigt och erbjudits ett vikariat som sambandsofficer i Bangkok.

Att bryta med allt verkar vara det enda vettiga. Men ensamheten i den nya staden är svår att hantera och frestelserna finns överallt. Arbetet blir som vanligt Malins räddning, och hennes jaktinstinkter väcks när en svensk kvinna hittas mördad. Vem var kvinnan? Varför blev hon dödad på ett så brutalt sätt? Och hur kände hon den thailändske man som blir nästa offer?

Samtidigt som Malin kämpar mot sina demoner blir hon indragen i ett fall som förbryllar både den thailändska och den svenska polisen. Och hon måste gräva djupt i det förflutna för att finna svaren och den hänsynslösa mördare som är ute efter upprättelse och hämnd.

"... som djupdykning ner i den avgrund där Malin Fors befinner sig tillsammans med sina demoner är Djävulsdoften nästan för bra. Det hela är ytterst plågsamt, både att läsa och att fundera på i efterhand."
Östgöta Correspondenten

"Det här är en bladvändare som fångar, det är inget snack om saken. Kallentoft visar att han fortfarande är grym på cliffhangers och flörtandet inför nästa bok gör att man längtar till andra delen i den här serien."
Norran

"Mons Kallentoft är den hårdkokta kriminalgenrens främste svenska banerförare. Tempot är snabbt, handlingen tidvis smutsig och hjältarna inte så ädla som de kanske borde vara som rättvisans företrädare."
Östra Småland
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Djävulsdoften. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande men irriterande
    - (Malmö), 16 augusti 2021

    Spännande, men så trött jag är på huvudkaraktärens alkoholproblem. Var nära många ggr att sluta läsa pga av detta. Blivit för mycket koncentration på detta!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mons Kallentoft