Arton grader minus (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (622.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Fabian Risk (del 3)
Inläsare
Magnus Roosmann
Utgivningsdatum
2016-10-12
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176512623
Arton grader minus (ljudbok)

Arton grader minus Ljudbok

(82 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2016-10-12

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Hur mycket av en människas liv kan man stjäla?

En bil kör ut över kajkanten i Helsingborgs hamn efter en våldsam biljakt. Allt pekar på att det var en olycka, men när föraren, en it-entreprenör som gjort sig en förmögenhet på mobilspel, obduceras visar det sig att han redan varit död i två månader
då han hållits nedfryst.

Det är vår och nästan två år har passerat sedan händelserna i Offer utan ansikte. På Helsingborgs kriminalavdelning har det varit ovanligt lugnt. Fabian Risk har kunnat ägna det mesta av sin energi åt att lappa ihop sin familj. Men även om varken han eller någon av hans kolleger skulle säga det högt börjar de bli uttråkade, och när det märkliga fallet med den nedfrusna miljonären landar på deras bord känner de alla samma sak: Äntligen händer det något.

Rakt över sundet har Dunja Hougaard tvingats ta på sig uniformen igen i sitt nya jobb som ordningspolis i Helsingör. Men när en hemlös utsätts för en så pass brutal misshandel att han avlider kan hon inte hålla sig från att dra igång en egen utredning där spåren snart leder till Helsingborg.

Fabian och hans team kämpar mot klockan i en utredning där ingenting visar sig vara som det ser ut. Snart vågar han inte längre lita på sitt eget omdöme, och finner de inte lösningen kommer snart nästa offer att hamna i frysen.
Arton grader minus är en gastkramande och suggestiv kriminalroman om jakten på en iskall mördare. Det är den tredje fristående delen i serien om Fabian Risk efter de internationella succéerna Offer utan ansikte och Den nionde graven.

"Arton grader minus är både välskriven och väldigt spännande."
Ölandsbladet"Arton grader minus är oerhört välskriven och med en intrig som håller sitt järngrepp om läsaren fram till sista sidan. Historien är djupt obehaglig mellan varven och tonen i boken är mörk och ibland fylld med hopplöshet. Den parallella historien i boken är även den oerhört spännande och vävs på ett fenomenalt sätt in i originalhistorien. Sammantaget: ett måste för alla deckarfantaster."
BTJ

Bokbloggare:

"I Arton grader minus har Stefan Ahnhem finslipat sin stil och sin berättarteknik till toppklass. Det är en lättläst och driven berättelse med den rätta balansen av spänning, fiktion och verklighetsanknytning. Berättelsen bjuder på många vändningar, men även här är det väl avvägt. Trots att det är många karaktärer att följa håller författaren det på en lagom detaljerad nivå. En mycket bra deckare blir resultatet, den i mitt tycke vassaste hittills i serien. Självklar läsning för den som väljer isande spänning i höst!"


Johannas deckarhörna

Formgivare: Nils Olsson
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Arton grader minus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven och spännande
  -, 25 juli 2021

  Karaktärerna beskrivs väldigt väl; och efter ett tag tycker man sig känna dem. Ett plus är att de tidigare böckerna får en fortsättning i nästa och referenser går fram och tillbaka. En bra serie som man bara vill veta fortsättningen av.

 2. Spretig, utdragen och ett frosseri i våld.
  Cassius, 17 februari 2017

  Slutade lyssna i etapper men gav boken chans på chans. En onani i miljöskildring och frosseri i våld. Seg, spretig, för många karaktärer och lätt att förutspå. Tack men nej tack Stefan Ahnhem du var inte min kopp av thé.

 3. Det gick inte att sluta lyssna!
  Kim M. Kimselius, 5 november 2016

  Oj, vilken bok. Det gick inte att sluta lyssna. Otroligt spännande. Jag är glad att jag har upptäckt Stefan Ahnhem. Jag längtar efter nästa bok. Om du aldrig har läst någon av hans böcker rekommenderar jag dig att läsa bok nummer två först Den nionde graven, sedan ettan, Offer utan ansikte, och därefter den här, tredje boken.

  Bra personporträtt, bra miljöskildringar och förmågan att hålla läsaren fängslad från första sidan till sista. Enda gången jag reagerade rejält var när ordet v... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Stefan Ahnhem