Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (269.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Viktor Åkerblom
Utgivningsdatum
2016-09-19
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Katarina Jansson
ISBN
9789176512890

Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem Ljudbok

(22 röster)  |   Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2016-09-19

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Det här är den fantastiska berättelsen om Arthur - gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem. Hem till elitidrottaren Mikael Lindnord i Örnsköldsvik.

De utmattade svenska multisportarna befann sig mitt i regnskogen i Ecuador under VM. De skulle ha en kort vila innan nästa stenhårda pass tog vid - flera dagars löpning, cykling och forsränning i oländig terräng väntade härnäst. Leriga, trötta och hungriga började de tillaga sin måltid som bestod av köttbullar när landslagets ledare, Mikael Lindnord, fick syn på en tilltufsad vilsekommen hund. Han slängde åt hunden en köttbulle och tänkte inte mer på saken.

Det var först senare, under det närmare 700 kilometer långa loppet, som Mikael insåg att hunden följde efter dem och gav honom namnet Arthur. Uppför höga berg, över leriga fält och simmande i iskallt vatten kämpade Arthur vid sidan av laget. Utmärglad och skadad höll han jämna steg med de topptränade atleterna och vek inte en tum från deras sida. Till slut kunde ingen längre vara oberörd - allra minst Mikael som hade fått en vän för livet.

En otrolig och rörande historia om hunden som slog världen med häpnad. Om strapatser i djungeln och känsloladdade möten. Om multisportarnas tuffa tillvaro. Om kampen för att överleva och för att få ge Arthur ett nytt hem i Sverige.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Människans bästa vän
  -, 10 mars 2024

  En värmande upplevelse i oroliga tider. Intressant och imponerande om multisporttävlingar.

 2. Fin historia
  Madde , 1 februari 2020

  Oerhört vacker och sorlig historia om en
  gatuhund och dennes familj.

 3. Tråkig röst men fin berättelse
  -, 18 september 2019

  I början var det mycket fokus på den tuffa träningen. Sen så förstod jag hur otrolig denna berättelse är eftersom Artur som var skadad och sjuk ändå följde med Mikael och hans team. Fantastiskt att Mikael och alla andra kämpade för denna fina hund-vilket också ger hopp till andra gatuhundar som har det svårt.
  Det är inte den bästa bok jag lyssnat på, däremot det finaste budskapet jag tagit del av.

 4. Tråkig uppläsare
  Liselotte Arman, 28 februari 2018

  Boken var rätt enformig men det är en söt historia. Dock är det en tråkig uppläsare med entonig röst. Hade förväntat mig mindre av tävlingsbeskrivning

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna