Billie. Du är bäst (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (110.1 MB)
Språk
Svenska
Serie
Billie (del 2)
Läsålder
9-12 år
Inläsare
Sara Kadefors
Utgivningsdatum
2017-01-13
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176513903

Billie. Du är bäst Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok,  Svenska, 2017-01-13

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Världens bästa Billie

Billies optimism och nyfikenhet är hennes styrka, även när oktoberhimlen är blygrå och hemligheter vaktas bakom stängda dörrar. Sara Kadefors bokserie om Billie har hyllats av läsare och kritiker.

Billie är kvar hos Perssons i Bokarp. Livet hos fosterfamiljen fortsätter att överraska med nya inslag som lövkrattning och nattorientering. Nu när den tunga känslan som fyllde huset har fått ett namn - Casper, lillebrodern som dog i en olycka - är det som att lyfta på ett lock. Men det finns fler saker att fundera över. Det verkar som om Alvar och hans kusin Douglas hatar varandra på riktigt. Varför? Ingen vill berätta för Billie. Därför bjuder hon in Douglas när Alvar fyller år. Det blir inte helt lyckat.

I skolan är Billie omänskligt omtyckt. Det är inte heller helt lyckat. När man utser henne till kamratstödjare räcker hon snart inte till. Precis alla vill bli sedda. Utom kanske just Douglas som undviker Billies blick i skolan, men som väcker något inom henne som hon inte kan sätta ord på.
I böckerna om fosterhemsplacerade Billie skildrar Sara Kadefors lyhört det allmänmänskliga med relationerna i fokus. Den första boken om Billie utkom 2015 heter Avgång 9:42 till nya livet.

Sagt om Billie: Avgång 9:42 till nya livet:"En Pollyanna i dreads för 2000-talet" Moa Matthis, Dagens Nyheter
"Det är omöjligt att vä¤rja sig. Och fantastiskt att få vara en del i tolvåriga Billies nyfikna ögon." Maria Nystro¤m, Upsala Nya Tidning
"Billie - avgång 9:42 till det nya livet är en alldeles ny fantastisk bok om Billie som på ett naturligt sätt vågar vara precis den hon är, hon vågar också ifrågasätta det självklara. Sara Kadefors har lyckats skriva en bok om känslor och utanförskap med humor och driv. HOPPAS, HOPPAS att det väldigt snart kommer fler böcker i serien om Billie!" biblioteksbubbel.blogspot.se

Formgivare: Lena Thunell
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Kadefors