Omgiven av psykopater : så undviker du att bli utnyttjad av andra (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (251.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Omgiven av
Inläsare
Mattias Linderoth
Utgivningsdatum
2017-05-17
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176514634

Omgiven av psykopater : så undviker du att bli utnyttjad av andra Ljudbok

(38 röster)  |   Läs 8 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2017-05-17

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Efter den stora succén Omgiven av idioter kommer nu Thomas Erikson med den efterlängtade uppföljaren Omgiven av psykopater.

Du har säkert stött på den här personen: en spännande människa som är otroligt karismatisk, trevlig, charmig och hjälpsam. Som alltid har en komplimang i beredskap. Och som garanterat får dig att må bra. Du tror på det du får höra, även när det låter falskt - eftersom det känns så bra. Men det som verkar för bra för att vara sant är troligen det ...

På populärvetenskapligt vis och med glimten i ögat avslöjas hur en psykopat använder sig av dina svagheter för att kunna utnyttja dig så mycket det bara går. Du får reda på om din egen personlighetstyp är röd, gul, grön eller blå enligt det psykologiska DISA-systemet. Genom att bli medveten om hur du själv fungerar kan du se igenom och stå emot psykopatens avancerade manipulation. Helt klart är att vissa människor har en personlighet som är exceptionellt manipulativ. De kan övertyga vem som helst om vad som helst. De tycker om att kontrollera andra. Och de drar sig inte för att ljuga och förvränga sanningen för att komma dit de vill.

Alla med psykopatiska drag är naturligtvis inte psykopater. Och alla psykopater är inte bindgalna seriemördare. De flesta av dem vandrar faktiskt omkring här mitt ibland oss. Dessvärre är de betydligt fler än vad man tidigare har trott, vilket betyder att du med största sannolikhet redan har träffat på några av dem i grannskapet, på jobbet eller kanske i din familj. Nu är det dags att ta reda på hur de gör för att utnyttja dig - innan det är för sent!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Omgiven av psykopater : så undviker du att bli utnyttjad av andra. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En ögonöppnare i psykopatins värld
  Hamid I. Asli , 11 april 2024

  Omgiven av psykopater har varit en verklig ögonöppnare för mig, en bok som inte bara belyser, utan också utrustar läsaren med kunskapen att navigera bland de psykopatiska tendenserna i vår omgivning. Eriksons förmåga att förenkla komplexa psykologiska koncept gör detta till en oerhört tillgänglig läsning. Genom levande anekdoter och konkreta exempel erbjuder boken inte bara insikt utan också praktiska verktyg för att skydda sig mot manipulativa beteenden.

 2. Otroligt bra
  Star, 27 oktober 2023

  Kan bara bekräfta kraften i det som sagts.
  Läs den. Värj dig.

 3. Extremt bra bok
  Z, 20 oktober 2023

  Jättebra, rekommenderar starkt

 4. Tack!
  -, 19 november 2021

  Väldigt mycket som föll på plats i att förstå vad jag levt i och vilka manipulativa tekniker jag blivit utsatt för. Stärkt i att det verkligen inte är normalt eller ok på något sätt. Att det är en misshandel. Också viktigt för att förstå hur jag ska hantera det eftervåld som sker. Tack!!

 5. Enormt bra och väldigt klargörande bok om psykopat
  Ville, 21 augusti 2021

  Först och främst var valet av uppläsare det allra bästa, sedan så delger Thomas detta budskap om psykopater på ett befriande och trovärdigt sätt. Boken skapar ljus i ett fullständigt mörker. Har med stor tydligt fått kunskap om detta komplexa problem och fler verktyg att kunna hantera individer som ställt till med enorma problem längs mitt eget liv.
  Har själv läst psykiatri och även jobbat inom psykiatrin i många år, så detta ämne intresserar mig väldigt mycket. Det finns ingen större ri... Läs hela recensionen

 6. fantastiskt
  -, 5 augusti 2021

  en extremt intressant och utvecklande bok! rekommenderar starkt

 7. Psykopater
  -, 23 mars 2021

  Bra och intressant bok , även läst första delen som är intressant.

 8. Boken för dig som är i psykopat täta riskmiljöer!
  (M)odig, 4 mars 2018

  En mycket läsvärd, strukturerad och informativ bok som dessutom sätter psykopaten i sitt sammanhang. "Ett mänskligt rovdjur som saknar egen personlighet och därför speglar din då han/hon anfaller dig"!

  Boken erbjuder metoder för att upptäcka psykopaten i din omgivning, tillvägagångssätt beroende på vilken personlighetstyp och därmed svagheter offret har samt motstrategier. Däremot är den kanske inte ett "plåster på såren" för någon som redan drabbats, så bäst att lyssna på den redan ... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Thomas Erikson