Prinsessan och mördaren (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (231.0 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Inläsare
Viktor Åkerblom
Utgivningsdatum
2017-06-13
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176514764
Prinsessan och mördaren (ljudbok)

Prinsessan och mördaren Ljudbok

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2017-06-13

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En ung kille hittas vid en soptipp. Han lever men har utsatts för sexuella övergrepp och strypförsök. Det är upptakten på denna gastkramade mordgåta. Men detta är inte bara en thriller. Det är minst lika mycket en bok om några ungdomar i stockholmsförort; deras vardag i plugget, fester, familjer och förälskelser. Markus är kär i Nina som är kär i gitarristen Jajje. Teo är Markus kompis som är på glid (skiter i plugget, slåss gärna och röker på med de äldre polarna). Lenita är rikemansdotter och klassens manipulatör. Hon bestämmer vem som är bjuden på fest och vem som sitter vid hennes bord i skolmatsalen. Nina, pappas Prinsessa, är ny i plugget och vet att hon behöver Lenitas accepterande lika mycket som hon avskyr spelet om ledarens gunst. Markus själv känner sig vilsen när föräldrarna separerar och syrran stuckit till Dublin. Så här beskriver Magnus Nordin själv bakgrunden till varför han har skrivit boken: Jag ville dels göra ett försök att skriva en realistisk thriller för ungdomar utan att tillrättalägga eller spara på krutet. Dels ville jag berätta om ungdomar i ett litet villasamhälle, om hur hemligheter och lögner förgiftar relationer och förstör förtroenden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Prinsessan och mördaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Äntligen hittade jag något som är värt att höra
    -, 3 juli 2023

    Bra karaktärsbyge, spenande vändnigar och realistisk. Jag gillar att den är skriven i flera personers perspektiv och att perspektiven växlar så smidigt och nästan omärkligt. Men var du värkligen tvungen att få Nina att flytta. Jag vet inte hur många förfatare jag har skrivit det här till. LÅT DOM BLI IHOP!

  2. Den var bra, speciellt eftersom jag slipper att läsa...
    -, 14 september 2022

    Den var bra, speciellt eftersom jag slipper att läsa den nu till mitt skolprojekt ;)

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Magnus Nordin