Fjärde riket (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (275.1 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Inläsare
Hannah Schmitz
Utgivningsdatum
2017-03-17
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176514887

Fjärde riket Ljudbok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2017-03-17

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Såklart var Hitler ett svin", säger Blenda med en blick på LSD:s bleka ansikte. "Men vi ska inte ta hans idéer. Det här handlar inte om vad han sa, utan om hur han sa det. Och om en sådan tönt lyckades skapa ett helt nytt rike borde vi åtminstone lyckas ta över klassen." Blenda är en ensamvarg som drömmer om att få stå i centrum och bestämma. LSD är överempatisk, men har ingen riktig livsgnista. Hon skriver nästan dagligen självmordsbrev som hon sedan river sönder för att lätta på trycket. Penny blir ständigt en kopia av den hon pratar med och har för länge sedan glömt vem hon är. Tillsammans studerar de Hitlers väg till makten i ett grupparbete i skolan. Och plötsligt inser de hur de ska göra för att störta skolans drottning, Hedvig. Alla som inte vågar vara sig själva, som känner sig osäkra eller har blivit utnyttjade av Hedvig kommer att bli tacksamma. Och det visar sig vara så enkelt: det gäller bara att hitta något som förenar alla och berätta hur bra de är, att de förtjänar bättre. Precis som Hitler gjorde med tyskarna efter första världskriget. Men snart glömmer Blenda vad hon egentligen kämpar för. Det enda viktiga blir makten. Att få större makt, och att få behålla den. Till vilket pris som helst...Fjärde riket handlar om hur man manipulerar en folkmassa. Om makt och maktens påverkan på människor. Både på dem som har makt och på dem som inte har det.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fjärde riket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ok
    -, 29 juni 2023

    Intressanta karakrärer, coola tal och vänskap.
    Det jag gillar mest med Fjärde riket var pärsonerna. Pennys set att alltid härma meniskor omkring sig. LSDs extrema empati. Blendas beslutsamhet och övertygelse. Pärsonligen tycker jag inte om Hedvig så mycket. Vist hon är smart men så självgod. Vist det dom jorde mot henne var jette hemskt men hon hade ju förmodlige gort sama sak om inte väre, om hon hade varit i sama situation. Å sen moste Blenda flyta bara för att hon blev lite maktgalen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Nygren