Dött vatten (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (306.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Andra Shetlandskvartetten (del 1)
Inläsare
Harald Leander
Utgivningsdatum
2017-05-02
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Jan Järnebrand
ISBN
9789176514924
Dött vatten (ljudbok)

Dött vatten Ljudbok

(7 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2017-05-02

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Första delen i ny kvartett från Shetlandsöarna, med samma huvudperson: Jimmy Perez!

En journalist hittas död i en båt i marinan nedanför åklagarens hus på den största av Shetlandsöarna. Det blir den unga Willow Reeves från en ö i Yttre Hebriderna som får hand om fallet, eftersom kriminalaren Jimmy Perez är halvt sjukskriven efter sin fästmös död. Men Jimmy Perez kan förstås inte låta bli att engagera sig i fallet och hjälpa sin kollega.
Markham, den döde journalisten, kom ursprungligen från Shetlandsöarna, men hade lämnat dem för många år sedan och gjort sig ett namn i London. Varför hade han nu återvänt?
Willow Reeves och Jimmy Perez kommer i sitt sökande till Sullum Voe, centrum för Shetlands olje- och gasindustri i Nordsjön. Snart visar det sig att Markham under sina sista dagar arbetade med ett stort reportage, uppenbarligen ett som var tillräckligt avslöjande för att motivera hans död ...
Dött vatten är den första boken i en ny kvartett berättelser från Shetlandsöarna, fortfarande med Jimmy Perez i huvudrollen. Med miljöerna, personporträtten och intrigerna i spänningsromanerna från Shetlandsöarna har Ann Cleeves nått både den stora publiken och kritikerna. För den första boken i kvartetten, Svart som natten, fick hon både det prestigefyllda engelska priset Gold Dagger Award och nominerades till det svenska Martin Beck Award.

Översättare: Jan Järnebrand,
Omslagsformgivare: Jojo Form
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ann Cleeves